JAB Kultúra

Užite si tento týždeň svoj voľný čas naplno: Výber naj podujatí v Spišskej a okolí

Spríjemnite si voľné chvíle počas aktuálneho týždňa vďaka podujatiam, ktoré sú v pláne v Spišskej a okolí. Prinášame vám výber našich tipov...

Ilustračný obrázok k článku Užite si tento týždeň svoj voľný čas naplno: Výber naj podujatí v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Strelecká súťaž

8. mája 2018 od 9:00, otvorená strelnica Šulerloch

Klub Spišských strelcov pripravil na voľný deň 10. ročník verejnej streleckej súťaže o putovný pohár primátora mesta Spišská Nová Ves z krátkych a dlhých zbraní. Súťažiť sa bude v troch disciplínach. Prví traja v každej disciplíne dostanú vecné ceny a diplom. Víťazi prvých troch disciplín sa stávajú držiteľmi putovných pohárov na dobu jedného roka.

Deň rodiny

8. mája 2018 od 13:00, park Levoča

V susednej Levoči bude v utorok popoludní veselo. V severnom parku sa tam bude popoludní konať už druhý ročník podujatia s názvom Deň rodiny. Pripravené sú rôzne súťaže pre malých aj veľkých, nezabudnuteľná rodinná zábava a hlavná výhra pre rodinu let balónom. Súčasťou podujatia budú aj handmade trhy.

Žena v čiernom

8. mája 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá zhustne tak, až sa bude dať krájať. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na úhorných močariskách vám zahrajú v utorok večer herci v divadle Kontra. Tajomný a znepokojivý dej vás priklincuje k sedadlám.

Čarokruhy – vernisáž

9. mája 2018 o 16:30, Spišské osvetové stredisko

Vernisáž výtvarných diel Jany Brutovskej, neprofesionálnej výtvarníčky a členky ART klubu. Kolekcia vystavených diel ukazuje prierez autorkinou tvorbou za posledné 3 roky. Výstava pozostáva z niekoľkých cyklov vytvorených centropenom (čiernou fixou), kombináciou suchého pastelu a centropenu. Autorka tiež vytvorila niekoľko portrétov a zaujala ju aj krása kvetín, pričom v celej jej tvorbe je cítiť lásku k prírode a záujem o duchovné princípy. Snaží sa maľovať pozitívne veci, ktoré naladia človeka k lepším myšlienkam. Výstava potrvá do 8. júna.

Koncert v Redute

10. mája 2018 o 18:00, koncertná sieň Reduty

Tento týždeň si prídu na svoje aj milovníci vážnej hudby. V Redute sa v štvrtok podvečer bude konať koncert, ktorý je sprievodným podujatím festivalu Košická hudobná jar. Novovešťanom sa predstaví Štátna filharmónia Košice s dirigentom Leošom Svárovským a huslistkou Ayako Yonetani.

Jánošík alebo pravda je len jedna

11. mája 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Mýtus. Legenda. Symbol cti, odvahy a statočnosti, stelesnenie odporu. Ikona nášho folklóru. Bohatým bral, chudobným dával… Toto všetko o Jánošíkovi vieme. Aký bol ale naozaj? Bol to skutočne hrdina, či len obyčajný zbojník? Na všetky tieto otázky vám dá odpoveď inscenácia Jánošík alebo Pravda je len jedna, ktorú si môžete pozrieť v Spišskom divadle v piatok večer.

Spišská KaRbIdKa 2018

12. mája 2018 od 8:00, chatová osada Pod Tepličkou

Podtatranský klub zlatokopov Spišská Nová Ves organizuje v druhú májovú sobotu pre všetkých zlatokopov, zlatokopky a zlatokopčatá a širokú verejnosť otváranie novej zlatokopeckej sezóny v krásnom prostredí v chatovej osade Pod Tepličkou.

Čínsky maharadža

12. mája 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Nezvyčajný horolezecký thriller ikony svetového himalájizmu, slovenská a svetová premiéra scénickej verzie knihy Wojteka Kurtyku. Magický a filozofický príbeh o prekonaní samého seba. Hypnotizujúci svet Džemu, Číslice, Krey, Magickej Pumpy, jašteričky zvanej Geko. Silné emócie, životné reflexie a skvelý humor. Predstavenie nielen pre horolezcov.

Vrešťadlo

13. mája 2018 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu pozýva na predstavenie Vrešťadlo – rodinný chi-chi príbeh o jednom zavadzajúcom bábätku. Po predstavení vás čaká animačný program.

Palculienka

13. mája 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude patriť v Spišskom divadle opäť tým najmenším. Na programe je jedna z najkrajších rozprávok od svetoznámeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Palculienka je poetická rozprávka o malej bytosti, ktorá si hľadá svoje miesto na svete.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM