JAB Rôzne

Úžasný prírodný skvost neďaleko Spišskej: Šikľavá skala láka domácich i turistov, FOTO

Prírodný úkaz, ktorý dokáže vyraziť dych domácim, ale aj turistom. Šiklavú skalu viacerí považujú za jeden z najkrajších ľadopádov na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Úžasný prírodný skvost neďaleko Spišskej: Šikľavá skala láka domácich i turistov, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Mrazivé počasie ostatných dní okrem poriadnej zimy prinieslo aj prírodné úkazy, ktoré zaručene potešia oči nejedného domáceho či zahraničného turistu. Vďaka mrazom opäť aj tento rok zamrzla vodná hladina Hornádu a tak vzniklo v Prielome Hornádu unikátne klzisko. Okrem neho milovníkov prírody a Slovenského raja však určite poteší aj pohľad na zamrznuté vodopády v roklinách, na ktorých prebehol len nedávno zaujímavý ľadový maratón.

No nielen Slovenský raj púta pozornosť svojimi krásami. Úžasný prírodný skvost sa nachádza aj medzi obcami Matejovce nad Hornádom a Chrasť nad Hornádom, len pár kilometrov od Spišskej Novej Vsi. Tzv. Šiklavá skala láka čoraz viac turistov. Zamŕzajúca voda z prameniska nad bývalým korytom neďalekej rieky Hornád padá cez skalný previs zo zlepencov a v zime vytvára približne 14 metrov vysoký a do 30 metrov dlhý ľadopád.

Preto niet divu, že práve toto miesto sa stáva akýmsi fenoménom, kde chodia na prechádzky domáci, ale vyhľadávajú ho aj turisti. „K Šikľavej skale chodím na prechádzky od mala pravidelne. Keďže som z neďalekých Markušoviec, nedeľná prechádzka k nej bola akýmsi nepísaným pravidlom v našej rodine. Neskôr som sem chodila s deťmi, kým boli malé a už sa teším kedy sem zoberiem zase moje vnúčatá. V zime je ten vodopád úchvatný,“ povedala pre náš portál pani Terézia.

Zdroj: TASR

Aj Dominik zo Spišskej si prišiel pozrieť prekrásnu scenériu Šikľavej skaly. „Hoci tu bývam už nejaký ten rok, pri tomto ľadopáde som po prvýkrát. Môžem však povedať, že je to niečo úžasné a nie som jediný, kto sa sem zrejme vybral, lebo za pár minút, čo som tu, som stretol množstvo známych,“ prezradil s úsmevom.

Prechádzku k Šikľavej skalye si nenechali ujsť ani turistky z Česka. „Prišli sme sem na odporučenie našich známych, ktorí tu boli minulý rok. Chceli sme vidieť Slovenský raj, ale aj toto miesto a musíme povedať, že sa naozaj oplatilo prísť aj sem,“ zhodli sa. Šiklavú skalu sme vám už raz ukázali aj na našom portáli, vtedy ste si ju mohli pozrieť v noci v réžii dvoch fotografov. Teraz vám prinášame túto nádhernú scenériu zaznamenanú za denného svetla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Prírodný úkaz, ktorý vyráža dych: Nádhera neďaleko Spišskej na fotkách
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM