Miroslav Pomajdík Iné športy

Úžasné vyvrcholenie volejbalovej sezóny: Spišiačky sa tešia z vyrovnania klubového rekordu!

Novoveské volejbalistky cestovali cez víkend do Kežmarku na svoje druhé vystúpenie v konečnom boji o 5. miesto. Hral sa strhujúci a vyrovnaný volejbal, ktorý bol nádherným vyvrcholením celej sezóny. Spišiačky poháňali vpred aj ich fanúšikovia, ktorí pricestovali v hojnom počte.

Ilustračný obrázok k článku Úžasné vyvrcholenie volejbalovej sezóny: Spišiačky sa tešia z vyrovnania klubového rekordu!
Zdroj: Dnes24.sk

Kežmarská hala bola zaplnená do posledného miesta. Fanúšikovia domáceho a hosťujúceho družstva vytvorili búrlivú atmosféru, ktorá vyhecovala hráčky k veľkej bojovnosti. Úvodné sety patrili Spišiačkám, ktoré lepšie zvládli koncovku, no Kežmarčanky nezložili zbrane a podarilo sa im vyrovnať a tak sa rozhodovalo v poslednom sete. Ten lepšie zvládli hráčky Spišskej Novej Vsi, ktoré sa tak tešia z 5. miesta, čo je vyrovnanie klubového rekordu.

KV MŠK Oktan Kežmarok – VK Spišská Nová Ves 2:3 (-22, –23, 19, 23, –11)

Prvý zápas 0:3
Zápas trval: 123 minút
Rozhodovali: Drobňák a Servický
Divákov: 500

Kežmarok: Smák 3, Dragašeková 24, Jakušová 10, Labudová 10, Rajčanová 11, Becková 5, libero Závadská (Kredátusová 2, Kaplanová 3, Petranová 7, Harčárová 4, Skupinová 0). Trénerka: B. Špaková.

Spišská Nová Ves: Nováková 5, Povrazníková 11, Zaťková 6, Yordanska 22, Kwasowska 8, Olejníková 11, libero Jagodzinska (Zeleňáková 0, Mikušová 1, Urbanová 0, Sikora 6). Tréner: O.

„Dnes to bola radosť hrať v takej búrlivej atmosfére. Sme trošku smutné, že sa nám nepodarilo obhájiť minuloročné piate miesto. Dnes sa hral veľmi pekný a bojovný volejbal. Dala som priestor všetkým hráčkam, len škoda, že sme sa v poslednom zápase sezóny nerozlúčili víťazstvom pred domácim publikom,“ povedala trénerka Kežmarku Blanka Špaková.

„Sme veľmi spokojní, že sme vyhrali aj v takom búrlivom prostredí. Chlieb sa lámal v druhých technických oddychových časoch v prvom aj v druhom sete. Naše konečne 5. miesto je určite sklamaním s porovnaním s cieľmi pred tohtoročnou sezónou. Nákup kvalitných hráčok nás stál veľa peňazí a konečné umiestnenie podľa mňa nezodpovedá kvalite nášho kádra,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák.

OM Kadetky – 13. kolo

VK Spišská Nová Ves 3:0 (9,6,4) a 3:0 (9,7,10)

Spišskonovoveské kadetky hostili posledné družstvo v ligovej tabuľke a tomu zodpovedal aj priebeh oboch zápasov, ako aj výsledky jednotlivých setov.

„Absolútna prevaha domácich kadetiek. Obidva zápasy sme odohrali bez blokovania aby sme predišli možným zraneniam. Bránili sme len hrou v poli. Sústredili sme sa hlavne na servis. Stačilo to na dve jednoznačné víťazstvá. Prvý zápas trval 50 druhý 55 minút. Bol to slabší tréning,“ zhodnotil zápas tréner kadetiek Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer.

Foto: ilustračné/ Igor Murko

Zdroj:Spišská24/I­gor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM