Správy

Už dve školy v Spišskej sú zatvorené kvôli karanténe: V kraji ich je ešte viac

Z dôvodu vysokého počtu tried v karanténe je aktuálne zatvorených päť stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj, vyučuje sa v nich dištančne.

Ilustračný obrázok k článku Už dve školy v Spišskej sú zatvorené kvôli karanténe: V kraji ich je ešte viac
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Pandémia už zatvorila Strednú priemyselnú školu (SPŠ) technickú a Strednú odbornú školu (SOŠ) techniky a služieb v Spišskej Novej Vsi.

Zavreté sú však aj gymnáziá v Krompachoch, Veľkých Kapušanoch a v Košiciach na Poštovej ulici. Informoval o tom v piatok Úrad KSK.

K štvrtku (27. 1.) bolo na ochorenie COVID-19 v krajských školách pozitívnych celkovo viac ako 1000 žiakov a 88 zamestnancov. „V karanténe sa tak ocitlo 218 tried po celom kraji. Na dištančnom vyučovaní z dôvodu karantény je aktuálne približne 6350 stredoškolákov v krajských školách,“ uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Z tried v karanténe je najviac v okresoch Košice a Košice-okolie, a to spolu 120. V okrese Michalovce sa dostalo do karantény 41 tried, v okrese Spišská Nová Ves 38, v Trebišovskom okrese 12, v okresoch Rožňava a Sobrance po tri triedy a jednu triedu v karanténe má okres Gelnica.

Foto: Ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM