Veronika Kalinová Krimi

Útok rozzúreného psa pred domami: Pohrýzol iba dvojročné dievčatko!

Gelnickí policajti obvinili 46-ročného muža z Jakloviec z prečinu ublíženia na zdraví. Muž mal podľa polície voľne pusteného psa, ktorý pohrýzol iba dvojročné dievčatko.

Ilustračný obrázok k článku Útok rozzúreného psa pred domami: Pohrýzol iba dvojročné dievčatko!

Muž vo večerných hodinách v júni 2013 v obci Jaklovce na voľnom priestranstve pred rodinnými domami na Poľnej ulici podľa polície nezabezpečil pohyb svojho psa kríženca nezistenej rasy.

„Psa nechal voľne pobehovať mimo jeho chovného priestoru, v dôsledku čoho zaútočil a pohrýzol iba dvojročné dievča. Podľa vypracovaného znaleckého posudku z odboru Zdravotníctva a farmácie odvetvie chirurgia, jej pes spôsobil zranenia a to hryzne rany na ľavej strane tváre s dobou liečenia a práceneschopnosti 9 dní,“ informoval hovorca Alexander Szabó.

Obvinený podľa hovorcu takto porušil povinnosť vyplývajúcu mu zo zákona č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a súčasne aj ustanovenie Všeobecne záväzného nariadenia obce Jaklovce č. 7/2007 o chove, vodení a držaní psov na území obce Jaklovce. „V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie,“ dodal Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM