Iné športy

Úspešné ťaženie novoveských volejbalistiek: Víťazstvo kadetiek aj starších žiačok

Víkend sa opäť niesol aj v znamení volejbalu. Spišskonovoveské kadetky si doma zmerali sily s Kežmarčankami. Staršie žiačky odohrali zápasy proti Prešovu.

Ilustračný obrázok k článku Úspešné ťaženie novoveských volejbalistiek: Víťazstvo kadetiek aj starších žiačok
Zdroj: VK SNV

Cez víkend mali spišskonovoveské volejbalistky na programe ďalšie súťažné zápasy, tentokrát na domácej pôde. V sobotu hostili staršie žiačky súperky z Prešova a aj keď predviedli obidve družstvá vyrovnaný boj, Spišiačky mali predsa len navrch a podarilo sa im zvíťaziť napokon v obidvoch zápasoch.

„Víťazstvá v oboch stretnutiach neboli vôbec jednoduchou záležitosťou. Boli to vyrovnané zápasy a rozhodovali chyby, ktoré sa spravili v koncovkách setov. Prešovčankám veľmi málo lôpt padlo v poli a preto sme sa na každý bodík museli nadrieť. Musím však pochváliť dievčatá za servis, ktorý predvádzali. Toto súperkám robilo najväčšie ťažkosti, popasovať sa s naším podaním. Taktiež chcem pochváliť dievčatá za predvedený výkon a bojovnosť, ktorú predviedli proti tomuto súperovi,“ povedala po zápase trénerka starších žiačok Eva Fabianová.

VK SNV – ŠK Elba Prešov 3:1 (23,–24,18,24) a 3:2 (13,–19,15,–23,7)

Aj kadetky si zahrali na domácej pôde a to v nedeľu proti Kežmarčankám. Aj keď podľa slov trénera Martina Roška Kežmarčanky v prvom zápase pôsobili odovzdaným dojmom, vediac, že hrajú na pôde prvého družstva súťaže, v druhom zápase sa viacej osmelili a kládli väčší odpor. Domáce volejbalistky sa preto museli zmobilizovať a čelili aj dvom setbalom.

„O víťazstvo v druhom zápase bez straty setu sme museli nakoniec zabojovať, čo sa podarilo. Opäť som mal k dispozícii aj tri staršie žiačky a všetky dievčatá sa dostali na ihrisko,“ povedal tréner.

VK SNV – KV MŠK Oktan Kežmarok 3:0 (11,13,16) a 3:0 (25,18,22)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: Staršie žiačky pred zápasom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM