Miroslav Pomajdík Správy

Úspech Slovenského raja: Zaradil sa medzi top favoritov v projekte Google

Vynikajúci úspech v projekte Slovenské street view tipy, ktorý je súčasťou celoročnej iniciatívy Google na slovenskú nôtu zaznamenal Slovenský raj. V rámci internetového hlasovania, ktoré prebiehalo od 27. februára do 12. marca skončil s počtom hlasov 5 500 hneď za Vysokými Tatrami na druhom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Úspech Slovenského raja: Zaradil sa medzi top favoritov v projekte Google
Zdroj: TASR

Vysoké Tatry predbehli Slovenský raj o presných tisíc hlasov. Na treťom mieste skončil Oravský hrad, ktorý dosiahol slušných 3 500 hlasov. Celkovo bolo navrhnutých 4 000 lokalít, ktoré sa nakoniec zúžili na desať najatraktívnejších. Konkurencia bola naozaj silná. Do prvej desiatky bol zaradený Bardejov, Betliar, Bojnický zámok, Čičmany, Kalvária Banská Štiavnica, Oravský hrad, Slovenský raj, Spišský hrad, Vlkolínec a Vysoké Tatry. Ľudia mali takto vyjadriť podporu trom slovenským lokalitám, ktoré by mohli byť zaradené do plánov ďalšieho snímania v rámci projektu Slovenské Street View tipy, ktoré rozbehla spoločnosť Google v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch.

Snímanie lokalít sa začne už v lete

Výherné tri miesta budú zaradené do plánov ďalšieho snímania Street View, ktoré by sa malo uskutočniť cez letné mesiace tohto roku. Na Slovensko by mali doraziť špeciálne Street View trojkolky, ako aj posledná novinka tzv. Street View Trekkery, čiže batohy. „Slovenské Mapy Google sa vylepšujú už od roku 2007 a Street View fotografie sú jedným z ich najvýraznejších doplnení. Táto technológia má veľký význam pre používateľov, ktorí sa do hlasovania veľmi intenzívne zapojili, ale rovnako pre firmy a podnikateľov z cestovného ruchu v regiónoch, ktoré tak môžu inšpirovať ďalších miestnych či zahraničných návštevníkov,“ vysvetľuje manažérka PR a komunikácie pre český a slovenský Google Jana Zichová. Pomocou ďalšej významnej inovácie slovenských mapových služieb, ktorou je Navigácia Google a Street View technológiu taktiež využíva, sa teraz turisti dostanú ľahko a bez problémov do obľúbených lokalít.

1. miesto Vysokých Tatier

To, že prvenstvo sa ušlo Vysokým Tatrám, teší aj jeho predstaviteľov. „Vysoké Tatry sú symbolom Slovenska, jeho prírodného bohatstva a nezlomnosti slovenského národa. Propagovať našu krajinu je pre nás poctou, ktorá zároveň zaväzuje ukázať sa v čo najlepšom svetle,“ konštatoval primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš a dodáva, „sme hrdí, že práve Vysoké Tatry získali najviac hlasov a dostali tak možnosť byť jedným z TOP miest Slovenska, ktoré sa objavia na svetovej Street View mape. Veríme, že aj vďaka projektu spoločnosti Google sa nám podarí zviditeľniť naše hory a prilákať k nám viac turistov z celého sveta.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM