Miroslav Pomajdík Futbal

Úspech mládežníckeho futbalu zo Smižian: Osemročné nádeje vyhrali medzinárodný turnaj v Košiciach!

Osemročné futbalové nádeje z Hrusak team TJ Slovan Smižany sa zúčastnili tradičného futbalového Mikulášskeho turnaja v Košiciach, ktorý už po ôsmykrát zorganizoval miestny FK Junior. Na turnaji sa predstavilo 13 družstiev zo Slovenska, Poľska a Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku Úspech mládežníckeho futbalu zo Smižian: Osemročné nádeje vyhrali medzinárodný turnaj v Košiciach!
Zdroj: Dnes24.sk

Mladí futbalisti zo Smižian nastúpili v A skupine, kde si zmerali sily s družstvami Format Martin, Safi Prešov, Junior Košice, ŠK Novohrad Lučenec a TAP Tarnow (Poľsko). V B skupine sa predstavili Galaktik Košice, FK Šaca, SD Užhorod, MFK Rožňava, Partizán Bardejov, Junošport Stará Ľubovňa a MŠK Rimavská Sobota.

Po vynikajúcich výkonoch, kedy jediná strata bodu pre Smižany prišla po remíze s Prešovom, obsadili chlapci v skupine 1. miesto a prebojovali sa tak do finálovej časti. Z druhého miesta ich nasledoval aj poľský TAP Tarnow. Zo skupiny B sa medzi najlepšiu štvoricu tímov prebojovali Galaktik Košice a SD Užhorod (Ukrajina).

„Do finálovej časti si chlapci preniesli cenné body za víťazstvo 3–0 nad TAP Tarnow, ktoré vybojovali ešte v základnej skupine. Výhrou nad Galaktikom Košice v pomere 2–1 a remízou 1–1 s SD Užhorod rozhodli o tom, že pohár pre víťaza tento rok putoval do Smižian,“ informoval jeden z rodičov Marián Holotňák.

Družstvo Smižian viedol Tomáš Hrušovský v zostave: Robin Bartoš, Maťo Čolák, Nicolas Dagnoli, Miško Frankovič, Adam Holotňák, Andrej Kačúr, Andrej Krempaský, Denis Masloviak, Luky Pacanovký, Miňo Pacanovský, Timy Sagula, Thomas Wolf. V košickej športovej hale vytvoril fanklub Smižian pre mladých futbalistov takmer domáce prostredie.

Prehľad zápasov:

Skupina A
Hrusak team – FK Junior KE 3–2, góly: Robin Bartoš 2, Luky Pacanovský
Safi Prešov – Hrusak team 1–1, gól : Nikolas Dagnoli
Format Martin – Hrusak team 0–1, gól: Nikolas Dagnoli
Hrusak team – ŠK Novohrad Lučenec 1–0, gól: Miňo Pacanovký
Hrusak team – TAP Tarnov 3–0, góly: Nikolas Dagnoli, Timo Segula, Tomas Wolf

Finálová skupina:
Hrusak team – Galaktik KE 2–1, góly: Tomas Wolf 2
Hrusak team – SD Užhorod 1–1, gól: Tomas Wolf

Celkové poradie finálovej časti:

1. Hrusak Team TJ Slovan Smižany
2. SD Užhorod (UA)
3. Galaktik Košice
4. TAP Tarnow (PL)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM