JAB Samospráva

Uskutočnilo sa posledné zastupiteľstvo v starom zložení: Prebehla aj rozlúčka, FOTO

V Spišskej Novej Vsi zasadali vo štvrtok mestskí poslanci na poslednom zastupiteľstve v starom zložení. Na programe mali aj rozpočet.

Ilustračný obrázok k článku Uskutočnilo sa posledné zastupiteľstvo v starom zložení: Prebehla aj rozlúčka, FOTO
8
Galéria

V Spišskej Novej Vsi zasadali poslanci mestského zastupiteľstva. Keďže išlo o posledné zastupiteľstvo v starom zložení, na jeho začiatku zaznela slovenská hymna a primátor Ján Volný sa zo svojho postu rozlúčil s prítomnými.

Zároveň sa poďakoval za spoluprácu mestským poslancom aj viceprimátorke L. Grečkovej, ktorá už v novom zastupiteľstve nebude, ako aj prednostke mestského úradu Jele Bednárovej a riaditeľovi STEZ – Správy telovýchovných zariadení Jánovi Magdoškovi, ktorí zo svojich funkcií odchádzajú. Poverený vedením mestského úradu sa dočasne stal Marián Kellner a vedením STEZ – Vladimír Hovaňák.

Jedným z bodov programu mestského zastupiteľstva bol aj návrh programového rozpočtu mesta na rok 2019. S tým nebol stotožnený poslanec Rastislav Javorský (Spoločný klub) „Myslím si, že nie je správne, aby terajšie zastupiteľstvo, z ktorého takmer polovica končí, rokovalo o rozpočte mesta na rok 2019 a zaviazalo svojím rozhodnutím nové zastupiteľstvo,“ vyjadril sa s tým, že žiada tento bod z rokovania stiahnuť.

Tento návrh však nebol schválený a rozpočet na rok 2019, ktorý počíta so sumou takmer 30,68 milióna eur, na poslednom zastupiteľstve v starom zložení poslanci schválili. Okrem rozpočtu bolo na programe aj schválenie poskytnutie náhrady platu za nevyčerpanú dovolenku primátorovi v rozsahu 46,5 dňa, čo poslanci schválili jednohlasne ako aj názov novej ulice v našom meste.

„Na základe skutočnosti, že v areáli bývalých vojenských kasární vznikajú nové zastavané časti bolo potrebné určiť názov novej ulice, na ktorej je radová zástavba domov. Ulica, ktorá začína, ale aj vyúsťuje na Zvonárskej ulici oproti terajšiemu detskému interiérovému parku – Alex parku, bude niesť názov Kasárenská ulica,“ znelo v dôvodovej správe. Aj tento návrh poslanci na zasadnutí schválili.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Spišskonovoveskí poslanci zasadali poslednýkrát v starom zložení
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM