JAB Kultúra

Uskutočnia sa tento týždeň a je dobré o nich vedieť: Top podujatia v Spišskej a okolí

Aj počas tohto týždňa sa je v Spišskej a okolí na čo tešiť. Z podujatí, ktoré sú v pláne, naša redakcia zostavila výber tých, ktoré považuje za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Uskutočnia sa tento týždeň a je dobré o nich vedieť: Top podujatia v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

The King of tragedy

18. septembra 2017 o 19:00, divadlo Kontra

Hneď v prvý pracovný deň si v Spišskej prídu na svoje milovníci Shakespeara. Do divadla Kontra v rámci podujatia s názvom Shakespeare forever zavíta popredný sólový umelec zo Spojeného kráľovstva a cenami ovenčený dramatik Pip Utton. Hru, ktorú sám aj napísal predvedie v anglickom jazyku.

Medzinárodný organový festival Ivana Sokola

19. septembra 2017 o 18:00, Evanjelický kostol

Ak ste fanúšikmi vážnej hudby, nenechajte si ujsť v utorok medzinárodný organový festival Ivana Sokola. V evanjelickom kostole v Spišskej Novej Vsi sa predstaví organista Charles Andrews zo Spojeného kráľovstva, nádherný umelecký zážitok neujde ani manželke nebohého majstra Ivana Sokola, ktorá sa pravidelne podujatia zúčastňuje.

Macbeth

19. septembra 2017 o 19:00, divadlo Kontra

V Kontre pokračuje festival s názvom Shakespeare forever aj v utorok. Na večer si herci divadla pripravili klasiku. Toto predstavenie získalo na medzinárodných festivaloch prestížne ceny. Strhujúca adaptácia nadčasového príbehu o ľudských vášňach, túžbe po moci, zločine a treste. Hypnotizujúce predstavenie, ohromujúce svojou silou.

Beh ulicami obce Smižany

20. septembra 2017 o 14:00, Smižany

V susednej obci sa bude v stredu konať 12. ročník Behu ulicami obce, ktorý sa koná pod záštitou starostu Michala Kotradyho. Pripravené sú dve trate a pretekať sa bude v rôznych vekových kategóriách. Slávnostné otvorenie pretekov bude o 14:00 na Námestí M. Pajdušáka pri ZUŠ Smižany.

Deň mobility

21. septembra 2017 od 10:00, priestranstvo pri Redute

V rámci Európskeho týždňa mobility je pripravená v našom meste zaujímavá akcia. Pripravený bude program aj prehliadka retro autobusov. Na deti čakajú atraktívne, interaktívne aktivity a súťaže ako aj rôzne zábavné atrakcie – nafukovadlá, maľovanie na tvár, tematické tvorivé dielne, maskoti či ukážky záchranných zložiek. Popoludňajší program bude spestrený vystúpením country-folkovej skupiny Montana a striedať ju bude obľúbený ujo Ľubo, ktorý pre menšie deti pripraví minidisko a rozprávku.

Krompašský jarmok

21. – 23. septembra 2017, Krompachy

Tento týždeň si môžete ísť užiť poriadnu jarmočnú atmosféru aj do neďalekých Krompách. Tam totižto už vo štvrtok začína 26. jarmok spojený s oslavami Dni mesta. Oslavy začínajú 21. septembra a počas štyroch dní je pripravený aj bohatý kultúrny program.

Najzábavnejšie animované filmy

21. septembra 2017 o 18:00, čajovňa Alchýmka

Po úspešnej premiére najlepších svetových animovaných filmov prichádza do čajovne ďalšie pásmo krátkometrážnych snímok. Môžete tam uvidieť jedenásť vtipných snímok, ktoré pobavia nenapodobiteľným humorom unikátnym pre animovanú kinematografiu. Súčasťou filmového večera budú aj úspešné snímky ovenčené cenami zo zahraničných festivalov a uvádzané na prestížnych filmových prehliadkach po celej Európe. Čaká na vás porcia výdatnej animovanej zábavy rôznej chuti: od milých, úsmevných snímok až po drsnú iróniu a čierny humor.

Hamlet

21. septembra 2017 o 19:00, divadlo Kontra

Predstavenie Divadla Kontra, ocenené na mnohých zahraničných festivaloch si budete môcť pozrieť vo štvrtok podvečer. Hamlet v podaní hercov Kontry je detektívkou, thrillerom, romantikou aj rodinnou psychodrámou. Príbeh o dozrievaní. O každom a pre každého z nás.

Helicopter Boogie

22. – 24. septembra 2017, letisko

V posledný pracovný deň a celý víkend sa môžeme tešiť na 13. ročník Helicopter Boogie na letisku v Spišskej Novej Vsi pod hlavičkou DZ Compact Skydive. V Spišskej sa zídu parašutisti z rôznych kútov sveta a predvedú svoje umenie z výšky 4000 metrov.

Rysavá jalovica

22. septembra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Piatok večer bude patriť v Spišskom divadle komediálnemu príbehu o mužoch, ženách, pijatike a jednej jalovici. Nezabudnuteľná klasická slovenská komédia, v ktorej dvaja kmotrovia Adam Krt a Adam Trnka sa v čase vianočných sviatkov stretnú na mrhanovskom jarmoku. Slovo dá slovo a Krt od Trnku kúpi mladú jalovičku. Pri výdatnom zapíjaní dobrého obchodu, im však jalovica zmizne priamo spred krčmy. Duchovní kmotrovia sa rýchlo rozkmotria…

Richard III

22. – 23. septembra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Festival v Kontre ukončí one woman show. Posúvajúc hranice shakespearovských interpretácií, Divadlo Brite predstavuje Richarda III. ako odvážnu one-woman show. Padne stena medzi publikom a hercom a diváci prevezmú roly všetkých ostatných postáv. Tak nechajte Richarda, aby vás zabavil… Ale či prežijete? Predstavenie je v anglickom jazyku.

Graffiti Spiš X

23. – 24. septembra 2017 od 10:00, sídlisko Mier (garáže pri Fľudri)

Jubilejný desiaty ročník akcie pre sprejerov bude mať podľa slov organizátorov tému dosť aktuálnu „Farbami proti rasizmu“. Akcie sa zúčastnia pouliční umelci nielen zo Spiša, ale aj z Košíc, Trenčína, či Bratislavy. O hudobnú kulisu sa počas dvoch dní postará Dj Doris. Pitie a stravu zabezpečuje pojazdný bufet.

Tri zlaté vlasy deda Vševeda

24. septembra 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Rozprávka o dobrom Plavčíkovi, krutom kráľovi a o múdrom dedovi Vševedovi je pripravená pre najmenších v nedeľu popoludní. Uvidíte ako Plavčík s pomocou troch sudičiek prekoná nástrahy a prekážky zlého kráľa. Dozviete sa, že vytrvalosť, dobré srdce a láska, sú tou najmocnejšou zbraňou proti zlu a pýche.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM