JAB Kultúra

Urobte si víkendové plány: Podujatia v Spišskej a okolí, ktoré stoja za pozornosť

Víkend už je tu. Ako ho stráviť? V Spišskej a okolí sa uskutoční viacero akcií a tieto podľa nás stoja rozhodne za pozornosť...

Ilustračný obrázok k článku Urobte si víkendové plány: Podujatia v Spišskej a okolí, ktoré stoja za pozornosť
Zdroj: Dnes24.sk

O láske

27. apríla 2019 o 18:00, Kultúrny dom Smižany 

Ľahko brutálna komédia o vzťahu, ktorý otvára pandorinu skrinku s nápisom dlhoročné manželstvo. Uz­návaní herci Karel Roden a Jana Krausová v hlavných úlohách ako pár stredného veku preberajú vo svojom prepychovom byte rôzne traumy zo svojho vzťahu. 

Spišská burza starožitností a kuriozít

27. apríla 2019 od 8:00, staré trhovisko 

V poslednú aprílovú sobotu sa zmení staré trhovisko v Spišskej Novej Vsi na niekoľko hodín na miesto spomienok. Bude sa tam konať totiž pravidelná burza starožitností, ale nájdete tam aj zberateľské predmety a predmety minulých čias.

Dámsky krajčír

27. apríla 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Príbeh o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme byt – bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho však prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom. Francúzsku situačnú komédiu plná komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich uvedie Spišské divadlo v sobotu večer

Nedeľný kreatívny ateliér

28. apríla 2019 od 13:00, Galéria umelcov Spiša

Tvorivá dielňa pre rodiny s deťmi zameraná na tvorbu malého závesného obrázku technikou maľovania drievkom s temperovými farbami a kladením bodiek do farebnej mozaiky na drevenú podložku s lektorkou je pripravená v nedeľu popoludní.

Tri zlaté vlasy deda Vševeda

28. apríla 2019 o 16:00, Spišské divadlo

Rozprávku o dobrom Plavčíkovi, krutom kráľovi a o múdrom dedovi Vševedovi si môžu už tradične vychutnať tí najmenší v nedeľu popoludní v Spišskom divadle. Príďte sa pozrieť, ako Plavčík s pomocou troch sudičiek prekoná nástrahy a prekážky zlého kráľa. Dozviete sa, že vytrvalosť, dobré srdce a láska, sú tou najmocnejšou zbraňou proti zlu a pýche.

Koncert Petra Juhása

28. apríla 2019 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Do nášho mesta zavíta mladý hudobník Peter Juhás, ktorý sa počas koncertu bude snažiť vytvoriť priateľskú atmosféru plnú pohody a lásky. Peter je hudobník, ktorý má za sebou pôsobenie v skupine United5, koncertovanie na väčších aj menších pódiách. Vystupoval aj na uliciach Amsterdamu a Dublinu. Tvorba a samotné vystupovanie Petra Juhása sa nesie v znamení spoločného zdieľania radosti z hudby. Zmiešané žánre typu pop, folk, reggae, či rock by sa mali postarať o to, že budete z tejto akcie odchádzať s úsmevom na perách a radosťou v srdci.

Zamilovaná Glória

28. apríla 2019 o 19:00, kino Mier

Gloria je rozvedená päťdesiatnička s už dospelými deťmi a nudným kancelárskym životom. Po večeroch sa však rada odviaže v klube na tanečnom parkete, kde raz stretáva Arnolda. Gloria sa doňho nečakane zamiluje a po rokoch opäť zažíva radosti i strasti nového ľúbostného vzťahu, ktorý ju ovplyvní viac, než je ochotná si priznať.

Spišská Nová Ves rozkvitla. Jarné zábery z nášho mesta nájdete v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V Spišskej sa udomácnila jar: Aj takéto pekné výjavy v našom meste ponúka
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM