JAB Kultúra

Urobte si plány na september: TOP 10 akcií, ktoré náš čakajú v Spišskej a okolí

V septembri sa v našom meste a okolí budú konať všakovaké podujatia. Vyselektovali sme z nich desať, ktoré považujeme za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na september: TOP 10 akcií, ktoré náš čakajú v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Dni mesta

1. septembra 2018, centrum Spišskej

Aj v prvý septembrový deň zaplnia centrum nášho mesta remeselníci, rytieri, šermiari a rôzni umelci. Spišská Nová Ves organizuje už 23. ročník trhu ľudových remesiel, ktorý je každoročne spojený s tradičnou akciou Dni mesta. Okrem tradičných majstrov, ktorí priblížia prostredníctvom stánkov svoje umenie si v druhý deň tradičného podujatia môžete vychutnať aj rôzne sprievodné akcie a bohatý kultúrny program. Nebude chýbať ani dobový sprievod mestom či divadelné predstavenie. Večer zakončí koncert populárnej skupiny Peter Bič Projekt.

Beh Novoveskou Hutou

2. septembra 2018 od13:00, Novoveská Huta

Občianske združenie Novoveská Huta, Občianske združenie ŠK ROHALS a Mesto Spišská Nová Ves pripravili už 13. ročník Behu Novoveskou Hutou. Behať sa bude po asfaltovej ceste, pričom v kategóriách dospelých sa pobeží nie len po zastavanej časti, ale aj do krásnej prírody Novoveskej Huty. Súčasťou bude aj kultúrny program.

Ghost / Prízrak

5. septembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Vynikajúce moderné tanečné divadlo na doskách Spišského divadla. Intímna životná skúsenosť choreografa s blízkym priateľom, človekom viacerých tvárí, ktorý bol vždy centrom diania a plný chute realizovať obrovské množstvo nápadov; pretavená do fyzicky náročného a atraktívneho tanečného prejavu. Každého z nás prenasleduje nejaký prízrak. Niektoré prízraky nás samé navštevujú v noci, iné zas márne hľadáme celý život. Ich neviditeľná prítomnosť nás vedie k reálnej vízii a k úprimnému hľadaniu našej túžby.

Cena Spiša

8. septembra 2018 o 10:00, Jazdecký areál pri Ferčekovciach

Jazdecký klub Slávia Spišská Nová Ves pripravil opäť po roku pravidelné podujatie. Všetci nadšenci jazdeckého športu môžu prísť v druhú septembrovú sobotu do jazdeckého areálu pri Ferčekovciach (Kamenný obrázok) na jazdecké preteky o pohár primátora mesta „Cena Spiša“.

Dni cyklistiky na Spiši

8. a 9. septembra 2018

Druhý septembrový víkend sa bude niesť v športovom duchu. Na svoje si prídu milovníci cyklistiky. V sobotu je pripravená časovka do vrchu na úseku štátnej cesty Novoveská Huta – Grajnár – Hnilčík. V nedeľu si sily môžete zmerať na mestskom okruhu na Radničnom námestí.

JOJ v meste

9. septembra od 12:00, Radničné námestie

Jednodňový televízny event spojený so zaujímavým programom sa uskutoční pri príležitosti 750. výročia prvej písomnej zmienky o Spišskej Novej Vsi. V nedeľu od 12. do 22. hodiny sa na pódiu pred Redutou vystriedajú koncerty kapiel, autogramiády a tri živé vstupy do vysielania televízie JOJ. Tešiť s môžete napríklad na Celeste Buckingham, Petra Cmoríka či Kandráčovcov.

Smižansky kermeš

15. septembra od 14:30, areál TJ Slovan Smižany

V polovici septembra bude veselo opäť v susedných Smižanoch. Prvý ročník podujatia pod názvom Smižiansky kermeš spestria známi seriáloví oteckovia Branislav Deák, Vladimír Kobielsky, Filip Tůma a Marek Fašiang. Deti sa môže tešiť na uja Ľuba a nebude chýbať ani dobrá hudba. O tú sa postarajú skupiny Q Plus, Sám Sebou a Hex.

Pirohový maratón

15. – 16. septembra, sídlisko Pri Prameni,Levoča

Jedinečné podujatie svojho druhu na Slovensku, ktoré bude trvať 24 hodín sa bude konať v susednej Levoči. Jeho účastníci sa pokúsia zároveň aj o zápis do Guinessovej knihy rekordov. 3. ročník súťažno-zábavného podujatia s názvom Pirohový maratón odštartuje v sobotu 15. septembra o 12:00 hod. Súčasťou Pirohového maratónu budú aj sprievodné atrakcie a vystúpenie rôznych tanečníkov či hudobníkov.

Dni gamingu

22. – 23. septembra 2018, Športová hala

Aj koncom septembra sa môžete v Spišskej tešiť na super atmosféru a veľa zábavy. Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta a pri organizácii budú spolupracovať viaceré mládežnícke organizácie. Hráči si počas dvoch dní zasúťažia v rôznych kategóriách o hodnotné ceny. Môžete sa tešiť na hry ako CS:GO (5v5), League of Legends (5v5), Hearthstone, Clash Royale a Fortnite, ktoré sa budú hrať vo vnútri haly. Na vonkajšom ihrisku bude pripravená chillzóna, kde budu prebiehať rôzne súťaže a v priestoroch chodby rôzne stánky.

Meno

24. septembra 2018 o 19:00, Dom kultúry Mier

Pierre Garaud žije aj s manželkou Elisabeth naoko usporiadaným parížskym životom. Keď Elisabethin brat Vincent so svojou tehotnou ženou Annou a rodinným priateľom Claudom prídu ku Garaudovcom na večeru, spustí sa séria dohadov o tom, aké meno chcú dať budúci rodičia svojmu dieťaťu. Nevinné priateľské rozhovory pri večeri napokon vyústia do odhaľovania tajomstiev, ktoré zásadne zasahujú do života celej rodiny. Inscenácia Meno alebo Komédia, ktorá sa našťastie nestala prostredníctvom skvelého obsadenia a mimoriadneho situačného humoru pobaví každého diváka. Účinkujú: Ady Hajdu, Lucia Hurajová, Zuzana Mauréry, Kamil Mikulčík, Richard Stanke.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM