JAB Krimi

Úradovanie autičkárov v Spišskej Novej Vsi: Aké autá sú medzi zlodejmi najviac v kurze?

Boj polície s autičkármi v Spišskej pokračuje. Polícii sa podarilo nájsť ukradnuté autá poskrývané v rôznych neobytných častiach domov. Kde najčastejšie môžete prísť o auto a aká značka je medzi dlhoprstými v kurze?

„V tomto roku za prvých deväť mesiacov bolo v rámci okresu Spišská Nová Ves zaznamenaných 9 prípadov krádeží motorových vozidiel, z ktorých bolo doposiaľ objasnených osem (88,89 percent),“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Len pre porovnanie v minulom roku za to isté obdobie bol zaznamenaných 18 kradnutých vozidiel a polícii sa z toho podarilo objasniť 12 prípadov (66,67percent).

Medzi najčastejšie kradnuté, patria podľa slov hovorkyne, autá značky Škoda. „Autá miznú najčastejšie v rekreačných oblastiach a ide hlavne o vozidlá s cudzími evidenčnými číslami,“ pokračovala Mésarová. Ako doplnila, tento druh trestnej činnosti má v našom okrese klesajúci charakter už niekoľko rokov.

Ako postupuje polícia? „Na miesto činu je po prijatí oznámenia vysielaná hliadka základného obvodného útvaru, ktorá overí prvotné informácie na mieste činu. Potom podľa vecnej príslušnosti je na miesto vysielaná realizačná skupina,“ objasnila postup polície hovorkyňa. Ako ďalej dodala po prijatí oznámenia polícia ihneď vyhlási po vozidle pátranie. A kde nájdu muži zákona ukradnuté autá? „Ukradnuté autá sa väčšinou nájdu u páchateľov tejto trestnej činnosti. Majú ich skryté v garáži, dielni, alebo aj v hospodárskej budove,“ uzavrela Jana Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM