JAB Rôzne

Uhádnete presné číslo? Takýto počet obyvateľov podľa najnovších zistení má Spišská

Počet obyvateľov v niektorých mestách klesá a niekde stúpa. A koľko ich je evidovaných podľa najnovších zistení v Spišskej? Presne na to sme sa pozreli.

Ilustračný obrázok k článku Uhádnete presné číslo? Takýto počet obyvateľov podľa najnovších zistení má Spišská
Zdroj: Dnes24.sk

Niektorí, žiaľ, zomreli, iní sa ale narodili. Niekto sa sem prisťahoval a niekto naopak odsťahoval… Počet obyvateľov v každom meste je neustále meniaci sa údaj a inak tomu nie je ani v Spišskej Novej Vsi. A my vám teraz prinášame najnovšie zistenia týkajúce sa práve tohto. Skúsite si pred ďalšími riadkami tipnúť, koľko obyvateľov k 31. decembru 2018 evidovali v Spišskej Novej Vsi?

Ku dňu 31. december 2018 mala Spišská Nová Ves spolu 36 185 obyvateľov (muži 17 540, ženy 18 645),“ uviedla pre spravodajský portál Spišská 24 odborná referentka Lýdia Kellnerová z Matriky a evidencie obyvateľov na MsÚ v Spišskej Novej Vsi . Pre porovnanie, ku koncu roka 2017 malo naše mesto 36 111 obyvateľov.

Ako doplnila ďalej L. Kellnerová, čo sa týka trvalého pobytu, prisťahovalo sa do Spišskej Novej Vsi 395 obyvateľov. Viac sa ich však odsťahovalo, a to dovedna 657. Najstaršia obyvateľka nášho mesta má 99 rokov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

A ako si parušitisti zo Spišskej a okolia užívali posledné dopoludnie roku 2018, si môžete pozrieť v pripojenej fotogalérii.

OBRAZOM: Posledný deň roka strávili parašutisti tradične zoskokmi
10
Galéria
Zdroj: COMPACT Skydive
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM