Komunálne voľby

Uchádzači o poslanecký post v Spišskej a ich povolania: Najviac je riaditeľov

Päťdesiatpäť ľudí v Spišskej spája jedno, chcú sa stať mestským poslancom. Na túto funkciu kandidujú ľudia s rôznymi povolaniami.

Ilustračný obrázok k článku Uchádzači o poslanecký post v Spišskej a ich povolania: Najviac je riaditeľov
Zdroj: Dnes24.sk

Zaregistrovaní kandidáti na funkciu poslanca Mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi sú už známi. Je ich presne 55. Uchádzajú sa pritom dokopy o 19 miest v spišskonovoveskom zastupiteľstve.

Najviac spomedzi zaregistrovaných kandidátov na funkciu spišskonovoveského poslanca si na kandidačnej listine uvádza povolanie riaditeľ. Takých kandidátov je celkovo jedenásť, z toho sedem z nich tvoria riaditelia stredných či materských škôl.

So školstvom súvisí aj ďalšia početná skupina, ktorú tvoria kandidáti, ktorí si ako svoje povolanie uviedli učiteľ či pedagóg. Takých je celkovo sedem. Ten istý počet v zozname zaregistrovaných kandidátov tvoria aj živnostníci a tiež i manažéri. Päticu najčastejších povolaní spomedzi kandidátov na poslancov uzatvárajú lekári.

Medzi kandidátmi sú však napríklad aj konatelia spoločností, či energetik. Zastúpenie na zozname zaregistrovaných kandidátov na funkciu mestského poslanca v Spišskej Novej Vsi majú napríklad aj rušňovodič, prevádzkový dispečer či dôchodcovia. Ucelený zoznam zaregistrovaných kandidátov na poslancov Mestského zastupiteľstva v Spišskej si môžete pozrieť TU.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM