Stanislav Černák Správy

Týždeň zameraný na seniorov: Polícia im poradí ako sa nestať obeťou trestného činu

Policajti na celom Slovensku sa budú počas tohto týždňa stretávať so seniormi, aby im poradili, ako sa nestať obeťou trestného činu. Budú ich informovať o nástrahách, ktoré im hrozia ako jednej z najrizikovejších skupín.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň zameraný na seniorov: Polícia im poradí ako sa nestať obeťou trestného činu
Zdroj: Webnoviny.sk

V roku 2012 sa totiž stalo obeťou trestných činov 1 653 osôb vo veku nad 60 rokov, z čoho bolo 754 mužov a 899 žien. Stali sa obeťami predovšetkým majetkovej a násilnej kriminality.

V 36 prípadoch polícia riešila aj trestné skutky týrania blízkej a zverenej osoby. Ako agentúru informovala Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru, polícia chystá akciu pri príležitosti Svetového dňa proti týraniu, zanedbávaniu a zneužívaniu seniorov, ktorý bude 15. júna.

Ak sa seniori nechcú stať obeťou trestnej činnosti, mali by sa pridržiavať niektorých základných rád: nechodiť po uliciach v neskorých nočných hodinách, nedávať sa do reči s cudzími ľuďmi a nerozprávať im o svojom súkromí, mali by tiež byť opatrní pri rôznych cenovo výhodných ponukách neznámych občanov, nepodpisovať nič, čo si neprečítali, prípadne čomu nerozumejú. S neznámymi, ktorí zazvonia pri ich dverách, by mali komunikovať len cez pootvorené dvere zabezpečené retiazkou, ak je to možné, nezostávať s cudzími osamote.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM