JAB Futbal

Turnaj žien vo futbale má za sebou 2. ročník: Ako sa darilo Novovešťankám?

Futbalový štadión v Spišskej Novej Vsi patril vo štvrtok futbalistkám. V celodennom turnaji o putovný pohár zabojovali aj naše hráčky.

Ilustračný obrázok k článku Turnaj žien vo futbale má za sebou 2. ročník: Ako sa darilo Novovešťankám?
16
Galéria
Zdroj: Spišanka Cup

Šesť ženských futbalových družstiev z celého Slovenska sa zišlo vo štvrtok na futbalovom štadióne v Spišskej Novej Vsi, aby zabojovali o prvenstvo a putovný pohár vo futbalovom turnaji Spišanka cup. Jeho druhý ročník pripravil Slovenský futbalový zväz v spolupráci s mestom Spišská Nová Ves a Spišským oblastným futbalovým zväzom.

Okrem našich dievčat, ktoré sa minulý rok umiestnili na tretej priečke, sa na umelom trávniku striedali družstvá z Michaloviec, Žiliny, Liptovského Mikuláša, Barejova a Popradu.

Prvý zápas odštartoval už ráno o pol deviatej duelom Spišskej Novej Vsi a Popradu, v ktorom sa našim dievčatám darilo a dokázali v skrátenom zápase zdolať svoje súperky 1:0. Počas dňa však náš tím čakali ešte ďalšie štyri zápasy, v ktorých sa im už nedarilo podľa predstáv a tak v konečnom poradí turnaja obsadili až štvrtú priečku. Víťazkami turnaja sa stali prvoligové Michalovce.

„Celý turnaj hodnotím kladne, som rád, že pozvanie prijali aj prvoligové tímy, tým pádom si mohli hráčky vyskúšať hrať proti tímom, s ktorými nehráme cez sezónu. Hráčky musím pochváliť za bojovnosť každá jedna bojovala a snažili sa uhrať čo najlepší výsledok,“ povedal pre náš portál Juraj Enderle, jeden z organizátorov turnaja a tréner žien FK Spišská Nová Ves.

Konečné poradie turnaja:

  • 1. MFK Zemplín Michalovce
  • 2. Partizán Bardejov
  • 3. ŠKF VIX Žilina
  • 4. FK Spišská Nová Ves
  • 5. FK Poprad
  • 6. MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM z futbalového turnaja žien v Spišskej Novej Vsi
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM