Marcel Mojžiš Krimi

Na ceste došlo k tragédii: Čelnú zrážku áut neprežili dvaja ľudia

Dvaja mŕtvi ľudia a päť zranených. To je smutná bilancia tragickej dopravnej nehody. Tu sú ďalšie informácie o nešťasti...

Ilustračný obrázok k článku Na ceste došlo k tragédii: Čelnú zrážku áut neprežili dvaja ľudia
Zdroj: Dnes24.sk

K nešťastiu došlo v piatok podvečer krátko po 17-tej hodine za obcou Smižany. Ako prezradil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranné zboru (HaZZ) v Košiciach, na mieste došlo k zrážke vozidiel Škoda Octavia a Opel Astra. „V oboch autách boli po štyri osoby,“ uviedol.

„Na osobnom motorovom vozidle značky Opel Astra po ceste smerom od Smižian na Spišský Štvrtok premávala 29-ročná vodička z okresu Spišská Nová Ves. Na rovnom úseku cesty pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, prešla do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazila s oproti idúcim osobným motorovým vozidlom značky Škoda Octavia, ktoré viedol 56-ročný vodič zo Spišskej Novej Vsi,“ uviedol k nehode hovorca košických policajtov Alexander Szabó.

Zároveň dodal, že na mieste dopravnej nehody podľahla ťažkým zraneniam 64-ročná spolujazdkyňa z vozidla Opel Astra a v nemocnici ťažkým zraneniam podľahla aj 40-ročná spolujazdkyňa z toho istého vozidla.

„Ďalší spolujazdec z Opla utrpel ľahké zranenie s obdobím práceneschopnosti (PN) asi 7 až 10 dní a vodička stredne ťažké zranenie s PN štyri týždne. V osobnom motorovom vozidle značky Škoda Octavia sa ľahko zranili traja spolujazdci. U vodičov nebolo zistené požitie alkoholických nápojov,“ doplnil Szabó.

Polícia úsek cesty medzi Smižanmi a Spišským Štvrtkom uzavrela a obchádzku riadila cez mesto Levoča. Uvedený úsek pre vodičov sprejazdnili krátko pred 21.30 h. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Celkovú škodu na vozidlách odhadli na 4000 eur.

Dopravná nehoda na Spiši: Dve ženy zraneniam podľahli
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM