JAB Rôzne

Tradičné podujatie v novoveskej ZOO: Strašidelná noc ukončila hlavnú sezónu, FOTO

Brány zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi sa na niekoľko mesiacov zatvorili. Posledný deň si nenechalo ujsť až 1300 návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Tradičné podujatie v novoveskej ZOO: Strašidelná noc ukončila hlavnú sezónu, FOTO
31
Galéria

Vonkajšia časť zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi je od pondelka 21. októbra zatvorená. Posledný deň tohtoročnej sezóny sa však niesol v znamení zábavy a rôznych masiek. Jubilejnú 30. sezónu ukončila už tradične – Strašidelná noc.

Na účastníkov tohto podujatia čakal aj pestrý sprievodný program. Ako priblížila pre náš portál riaditeľka zoologickej záhrady Jana Dzuriková, pre deti bolo pripravené na pódiu divadielko, v areáli ZOO rôzne súťaže a nechýbalo ani vydlabávanie tekvíc či tombola.

„V nedeľu za celý deň bolo v zoologickej záhrade 1300 ľudí. Tento rok sme mali takmer sto detských a 30 dospelých masiek. Tekvíc, ktoré spolu vyrezávali celé rodiny, bolo rovných 50," priblížila riaditeľka s tým, že vďaka dobrému počasiu bolo tento rok aj viac ľudí, ako po tie minulé.

Koniec celého podujatia zavŕšili všetky masky lampiónovým sprievodom po zoologickej záhrade. Vonkajšia časť ZOO je už síce zatvorená, ale milovníci zvierat neprídu skrátka, pretože pavilón Aquaterra je otvorený celoročne. „V budove pavilónu Aquaterra je aj ZOO shop a centrum environmentálnej výchovy, kde robíme prezentácie a rôzne aktivity pre deti,“ doplnila Dzuriková.

A čo zamýšľajú v ZOO počas niekoľkomesačnej prestávky? „Tento rok plánujeme opravu vonkajších chovných zariadení pavilónu opíc a rozšírenie výbehu pre rysy. Ukončili sme opravu chodníka ku ťavám popri kopytníkoch. Na opravu chodníka nám dala finančný sponzorský dar spoločnosť Embraco," uzavrela riaditeľka.

Zábery z tradičného podujatia nájdete v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zachytené objektívom: Tradičné podujatie ukončilo v ZOO hlavnú sezónu
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM