JAB Hokej

Toto tu ešte nebolo: Hokejistov Spišskej budú môcť fanúšikovia zahádzať plyšákmi

Ďalšie kolo prvej hokejovej ligy bude mať v Spišskej Novej Vsi charitatívny podtón. Hokejisti sa rozhodli pomôcť deťom z detského domova.

Ilustračný obrázok k článku Toto tu ešte nebolo: Hokejistov Spišskej budú môcť fanúšikovia zahádzať plyšákmi
Zdroj: Dnes24.sk

Hokejisti Spišskej Novej Vsi sa síce naplno venujú zápasom v prvej hokejovej lige, ale ľahostajné im nie sú ani osudy iných a tak sa rozhodli pomáhať tým najmenším. Ako povedal riaditeľ hokejového klubu SNV Peter Potenga, s myšlienkou pomôcť prišiel jeden z hráčov a všetci sa ochotne pridali, lebo je to dobrá vec a chcú spríjemniť blížiace sa vianočné sviatky deťom z Domu Charitas sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi.

„Prvú návštevu u nich sme už absolvovali, kedy sme im darovali finančný obnos, na ktorý sa poskladali hokejisti, klub aj jeden sponzor,“ povedal s tým, že toto je len začiatok pomoci a s podobnými aktivitami budú pokračovať aj naďalej.

A práve ďalšia akcia v réžii novoveských hokejistov s názvom Spojme sa pre dobrú vec sa chystá už dnes podvečer na zimnom štadióne. Okrem toho, že si na domácom ľade o 17:30 zmerajú sily v ďalšom kole 1. hokejovej ligy s aktuálnym lídrom tabuľky -mužstvom z Michaloviec – bude sa tento zápas niesť aj v charitatívnom duchu.

Ako riaditeľ hokejového klubu ozrejmil, počas zápasu bude mat každý možnosť po prvom strelenom góle domácich hodiť na ľad vlastného plyšáka, ktorého si donesie so sebou, alebo si vyberie klubového pri vchode na zimný štadión. Vyzbierané plyšáky hokejisti odnesú deťom ešte pred Vianocami.

Výťažok z akcie taktiež poputuje na podporu chodu katolíckej charity v Spišskej Novej Vsi. „Veríme, že sa nás na tejto výnimočnej akcii stretne čo najviac a ukážeme Slovensku, že sme hokejové mesto s dobrým srdiečkom,“ uzavrel Peter Potenga.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V priloženom videu si môžete pozrieť husársky kúsok útočníka Marka Ondova, ktorý sa mu podaril pred časom v zápase proti Bratislave.

Zdroj: Facebook

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM