JAB Kultúra

Toto sú top lákadlá víkendu v Spišskej Novej Vsi: Pozor, aby vám neušli

Dajte bacha, aby vám nešli. Prinášame vám náš výber najlákavejších podujatí tohto víkendu v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Toto sú top lákadlá víkendu v Spišskej Novej Vsi: Pozor, aby vám neušli
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská burza starožitností a kuriozít

21. septembra 2019 od 8:00, staré trhovisko

V predposlednú septembrovú sobotu sa zmení staré trhovisko v Spišskej Novej Vsi na niekoľko hodín na miesto spomienok. Bude sa tam konať totiž pravidelná burza starožitností, ale nájdete tam aj zberateľské predmety a predmety minulých čias.

Graffiti Villa Nova Jam

21. a 22. septembra 2019 od 9:00, Kmeťova ulica 

Projekt Graffiti Villa Nova pokračuje a nadväzuje na rok 2018, kedy sa zrealizovala ďalšia celoročná graffiti galéria v meste. V tomto projekte sa pokračuje rea­lizáciou ďalších plôch na rodinných domoch na ulici Kmeťova (na plote rodinných domov pri podjazde, smer na polikliniku) a stene mosta pri podjazde, kde vznikne unikátna pouličná graffiti galéria, ktorá vizuálne pritiahne pohľad každého, kto navštívi naše mesto z príjazdu od Levoče.

Angry Birds vo filme 2

21. septembra 2019 o 17:00, kino Mier

Red, Bomb a Chuck sa vracajú v pokračovaní populárnej rozprávky. Okrem vtáčieho Píplandu a sveta ich úhlavných nepriateľov Krochkáčov existuje aj záhadný tretí ostrov, ktorého obyvatelia predstavujú pre všetkých novú hrozbu. Ak sa chcú ochrániť, musia sa odvekí súperi spojiť a spolupracovať. Z najhorších nepriateľov je tak ešte horší tím.

Galerijná nedeľa za 10 centov / 9 výstav

22. september 2019 od 11:00, Galéria umelcov Spiša 

Galéria umelcov Spiša je v nedele otvorená od 11:00 do 16:00 - renesančný labyrint vám hlavu zamotá aj troma stálymi expozíciami a vstupom do nádhernej zelenej oázy uprostred mesta SNoV: do Záhrady umenia a Galérie pri dufarte so sochami, banermi zo zbierky a s keramikou Petra Smika. Galéria ponúka aj autorské sady katalógov z vlastnej produkcie, magnetky s dielami zo zbierky, aj unikátne portfólio v limitovanom náklade, ktoré si môžete zavesiť na stenu. 

Búrlivé výšiny

22.septembra 2019 o 19:00, kino Mier

Búrlivé výšiny mali premiéru v súťaži na festivale v Benátkach 2011. Režisérka Andrea Arnold do svojej verzie obsadila talentovaných mladých hercov – Cathy stvárňuje Kay Scodelario a konfliktného Heathcliffa Ja­mes Howson. Snímka, ktorú z veľkej časti nakrúcali ručnou kamerou, sa sústredí na naturalizmus a poetiku prírody a človeka v nej. 

Fly me to the moon

22. septembra 2019 o 19:00, divadlo Kontra

Čiernu komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odolať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky si môžete pozrieť v nedeľu večer v divadle Kontra. Prvé uvedenie na Slovensku od autorky mega úspešného titulu Kamene vo vreckách, ktorý sa hral v Kontre viac ako 10 rokov. 

Tanečníci zo Spišskej si zatancovali vo videoklipe Mafie Corner. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Tanečníci zo Spišskej? Prizvali ich do videoklipu známeho hudobného projektu
5
Galéria
Zdroj: Mafia Corner

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM