JAB Rôzne

Toto stojí za zhliadnutie: TOP podujatia, ktoré čakajú Spišskú počas letných prázdnin

Nenechajte si ujsť nasledujúci výber. Nájdete v ňom najatraktívnejšie z atraktívnych podujatí, ktoré sa uskutočnia počas letných prázdnin v Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Toto stojí za zhliadnutie: TOP podujatia, ktoré čakajú Spišskú počas letných prázdnin
Zdroj: Dnes24.sk

Letné prázdniny, to nie je len obdobie dovoleniek… Sú to aj dva mesiace, počas ktorých sa konajú tie najrôznejšie podujatia a práve na to sme sa teraz zamerali. Vybrali sme podľa nás tie najatraktívnejšie, ktoré sa uskutočnia počas letných prázdnin práve v Spišskej Novej Vsi.

Živé sochy

29. júna 2019, centrum mesta

Možno nie na papieri, ale prakticky štartujú letné prázdniny už v prvý deň tohto víkendu. A práve počas neho bude v centre Spišskej Novej Vsi druhým dňom pokračovať festival Živé sochy. Počas dňa budete mať možnosť vidieť známe živé sochy Big Names. V sprievodnom programe sa predstavia aj rôzne iné umelecké skupiny. Festival Živé sochy je prvým festivalom statického umenia na Slovensku. Po prvýkrát sa uskutočnil v Spišskej Novej Vsi pred dvoma rokmi.

Spišský trh

18. – 21. júla 2019, centrum mesta 

Štvordňové podujatie, ktoré väčšina z nás očakáva s potešením nebude chýbať ani toto leto. Tešiť sa môžete na stánky z rôznym tovarom, gastro stánky či adrenalínové atrakcie, ku ktorým bude tento rok patriť aj novinka – ruské kolo vysoké 30 metrov. Súčasťou Spišského trhu bude už tradične aj kultúrny program a slávnostné otvorenie, ktoré sa bude konať v piatok 19. júla o 18:00 na hlavnom pódiu.

Spiš Expo

19. – 21. júla 2019, Športová hala

52. ročník nízkonákladovej ce­loslovenskej výs­tavy stavebníctva a bývania s medzinárodnou účasťou nebude chýbať ani tento rok. Počas troch dní si budú môcť záujemcovia výstavu pozrieť každý deň od desiatej hodiny v športovej hale. Bude rozdelená na niekoľko častí na zameranie: Postav dom , Domov a vkus, Domov a žena, Domov a záhrada a Autoparáda.

Bažant Kinematograf

24. – 28. júla 2019, Radničné námestie

Aj do nášho mesta zavíta opäť Bažant Kinematograf. Projekciu filmov zabezpečí štýlový retro-autobus prispôsobený na profesionálnu kinoprojekciu. Z autobusou sa bude premietať na mobilné kino plátno. Premietanie začne vždy o 21:30 na Radničnom námestí pred budovou Reduty. Tešiť sa môžete na tituly Ženy v behu, Hastrman, Dôverný nepriateľ, Teroristka a Trabantom tam a zase späť.

Majstrovstvá Slovenska / Inline Alpine

27. júla 2019 od 10:30, Lipová ulica – pri Športovej hale

Koncom júla si prídu na svoje aj milovníci športu, zvlášť inline korčuľovania. V našom meste sa bude konať česko-slovenský pohár v tomto športe.  Hlavným organizátor je Slovenský rýchlokorčuliarsky zväz . 3. kolo sa uskutoční 27. júla (sobota) od 14:00 hod , 4. kolo zase v nedeľu 28. júla od 10:30 na Lipovej ulici pri športovej hale.

Spišských 333 Extreme

2. – 3. augusta 2019, štart a cieľ- športová hala

Na začiatku augusta sa budú môcť otestovať milovníci cyklistiky. Spišských 333 EXTREME sú nielen preteky a test vlastného cyklistického umenia a síl, ale je to športová i spoločenská udalosť na podporu a propagáciu Spiša ako zaujímavého cykloturistického regiónu pre všetkých, ktorí radi trávia svoj voľný čas a dovolenku aktívne. Na pretekárov bude čakať trasa dlhá 333, 222 ale aj 111 kilometrov.

My sme východ

17. augusta 2019 od 15:00, Radničné námestie

Zabávať sa budeme môcť aj v auguste, priamo na námestí pre budovou Reduty. Na akcii My sme východ sa tento rok predstavia Lomnické čháve, Ľudová hudba Východ a Marián Čekovský Band. Nebude chýbať ani sprievodný program či rôzne súťaže.

Dni mesta a trh ľudových remesiel

23. – 24. augusta 2019, Radničné námestie

Každoročne na konci leta zavládne v našom meste Duch času. Centrum mesta sa totiž stáva dejiskom tradičného podujatia pod názvom Dni mesta. V rámci neho je pripravený bohatý kultúrny program. Súčasťou je Trh ľudových remesiel, na ktorom budú svoje výrobky ponúkať predajcovia zo Slovenska i Česka v takmer 100 stánkoch. Program je tematický ladený vybratému časovému obdobiu, no nebudú chýbať ani rôzne ukážky sokoliarov, súbojových zvykov, tancov a hudby daného obdobia, množstvo rozprávok, dobový sprievod alebo výstava historických automobilov.

Cena Spiša

25. augusta 2019, Jazdecký areál pri Ferčekovciach, Kamenný obrázok

Jazdecký klub Slávia Spišská Nová Ves pripravil v poslednú augustovú nedeľu pre všetkých nadšencov jazdeckého športu tradičné podujatie. Jazdecké preteky sa budú konať v jazdeckom areáli pri Ferčekovciach, kde sa bude súťažiť o pohár primátora mesta.

Kotlíkový festival

25. augusta 2019 od 10:00, Ferčekovce – ihrisko na Dunajskej ul.

Športový klub Ferčekovce pripravuje koncom letných prázdnin 5. ročník Kotlíkového festivalu, na ktorom môžete ktokoľvek ukázať svoje kuchárske schopnosti a predviesť sa so svojou obľúbenou kotlíkovou špecialitou. Do súťaže sa však môžu prihlásiť družstvá. Ani tento rok nebudú chýbať výtvory šikovných gazdiniek v podobe koláčikov, jednohubiek a podobných špecialít. Najlepšie jedlá budú ocenené cenami. Pre deti bude aj tentoraz nachystaný bohatý program, súťaže a tombola.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Videli ste ju už? Novú knižnú búdku, ktorá stojí v mestskom parku si môžete pozrieť v priloženej galérii.

OBRAZOM: V Spišskej Novej Vsi slávnostne otvorili prvú knižnú búdku
19
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM