Kultúra

TOP 3 podujatia tohtoročného leta: Toto všetko môžete zažiť v Spišskej

Letné prázdniny sa blížia. V Spišskej nás počas nich čaká hneď niekoľko zaujímavých podujatí, ktoré by ste si nemali nechaj ujsť. Toto sú 3 z nich!

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 podujatia tohtoročného leta: Toto všetko môžete zažiť v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Leto a letné prázdniny bývajú časom, kedy sa aj v našom meste koná veľa podujatí. Tradičné aj menej tradičné sa budú konať aj počas prichádzajúceho leta. Vyberte si, kam skočíte.

Spišský trh

12. – 15. júla 2018

Tradičné podujatie, bez ktorého si júl nevieme ani predstaviť. Tento rok sa bude konať už 63. ročník Spišského trhu. Počas štyroch dní sa centrum Spišskej premení na veľké trhovisko plné rôznych atrakcií. V sprievodnom kultúrnom programe budú okrem iného účinkovať folklórne súbory zahraničných Slovákov zo Srbska, Ukrajiny a Rumunska. V piatok sa môžete tešiť na koncerty Lukáša Adamca s kapelou, skupín Drišľak a Sága, v sobotu na ľudové hudby Vlada Kubáňa a Štefana Cínu a československé hity 80. a 90. rokov v podaní Q PLUS. Pre mladých vystúpia kapely Sám Sebou a Funk You. Program vyvrcholí koncertom Davida Kollera & Band (ČR) a koncertom Repley Band.

Festival Živé sochy

24. – 25. augusta 2018

Mesto Spišská Nová Ves v spolupráci s umeleckou skupinou BIG Names pripravili už II. ročník medzinárodného festivalu živých sôch. Po úspešnom prvom ročníku sa po roku metropola Spiša opäť zmení na veľkú galériu. Návštevníci budú môcť počas dvoch dní zažiť to, čo žiadne iné mesto na Slovensku. Na jednom mieste stretnúť desiatky slávnych osobností: Leonarda da Vinci, Coco Chanel, Henryho Forda alebo aj spisovateľku Agathu Christie. Tento rok podľa slov organizátorov pribudnú aj atraktívne živé sochy zahraničných umelcov.

Dni mesta

31. augusta – 2. septembra 2018

História bude vládnuť na najväčšom šošovkovitom námestí na Slovensku počas posledných prázdninových dní, ktoré sú už tradične spojené s podujatím – Dní mesta. Priestor medzi Zimnou a Letnou ulicou skrášli nielen ďalší ročník remeselných trhov, ale aj kaukliari, sokoliari, mušketieri, historickí muzikanti, žongléri a komedianti. Návštevníci môžu prežiť jazdecký turnaj, fakírske kúsky a nájazd žoldnierov. Tešiť sa môžeme aj na Divadlo teatrálnej skratky, ktoré uvedie predstavenie venované 100. výročiu vzniku Československa a M. R. Štefánikovi, ktorého matka žila určitý čas na dnešnej Letnej ulici. Nebudú chýbať ani hudobný interpreti ako Zuzana Smatanová či Peter Bič projekt.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM