JAB Rôzne

TOP 3 najobľúbenejších plemien psov v Spišskej: Tipnite si, aká rasa prevláda

V Spišskej Novej Vsi majú obyvatelia ku chovaniu psov pozitívny vzťah. Svedčia o tom aj čísla z radnice. Koľko havkáčov tu žije a ktoré rasy sú top?

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 najobľúbenejších plemien psov v Spišskej: Tipnite si, aká rasa prevláda
Zdroj: TASR

Pes je údajne najlepším priateľom človeka a štvornohých kamarátov milujú aj novovešťania. Svedčia o tom aj cifry z mesta. „ Mesto Spišská Nová Ves eviduje k 31.12. 2014 spolu 1 289 psov z toho v bytoch bolo prihlásených 468,“ informovala hovorkyňa Spišskonovoveskej radnice Edita Gondová. Milovníci psov v Spišskej, obľubujú najmä menšie plemená, ale poniektorí siahnu aj po náročnejších a väčších rasách. Najviac si však, ako sa zdá obľúbili krížencov.

„Čo sa týka plemien, prevláda kríženec, druhým najčastejším plemenom je nemecký ovčiak a tretím yorkshirský teriér,“ doplnila Gondová.

A prečo si majitelia vyberajú práve tieto rasy? „Ja mám kríženca preto, že som ho dostala od kamarátky na narodeniny, aby mi robil spoločnosť. Nikdy som predtým psa nemala, ale nedala by som ho za nič na svete. Je veľmi milý a prítulný,“ prezradila nám pani Mária.

Ani pán Juraj nedá na krížencov dopustiť. „Pre nás dôchodcov stačí aj kríženec nemusím mať čistokrvné plemeno. Je cenovo dostupnejší dokonca niekedy aj zadarmo,“ dodáva s úsmevom.

Väčšie rasy preferujú majitelia domov. „Náš Bady má už desať rokov a žiadne iné plemeno som nikdy nemal on je v poradí už tretí,“ povedal pre náš portál Jaroslav. Ako dodal podľa neho nemecký ovčiak je dobrý strážca a má rád deti aj pre to si ho vybral.

Takzvaným kabelkovým psom dávajú zas prednosť majitelia bytov. „Dcéra veľmi túžila mať psa tak sme jej kúpili jorkšíra. Je malý nezaberie veľa miesta a je to miláčik celej rodiny,“ prezradila Júlia.

Prečítajte si: Dobrá správa pre psíčkarov: Kde v Spišskej si môžete dať svojho miláčika zaočkovať zadarmo?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM