JAB Kultúra

TOP 10 septembrových akcií: Poznačte si to naj, čo sa chystá v Spišskej a okolí

Ani sme sa nenazdali a september už klope na dvere. Aj počas neho si môžete vyraziť na rôzne akcie v Spišskej Novej Vsi a okolí. Tieto považujeme za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku TOP  10 septembrových akcií: Poznačte si to naj, čo sa chystá v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Živé sochy

1. – 2. septembra 2017, centrum mesta

Spišská Nová Ves sa stane prvým mestom na Slovensku, kde sa uskutoční Festival živých sôch. Na rôznych miestach v centre mesta stretnete desiatky živých sôch osobností, napríklad Coco Channel, Henry Ford, Leonardo da Vinci alebo Steve Jobs, ktoré zmenia kolorit námestia a pripravia pre domácich aj návštevníkov umelecký zážitok.

Dni cyklistiky na Spiši

2. – 3. septembra 2017, Novoveská Huta – centrum mesta

Posledný prázdninový víkend si budete môcť užiť aj športovo. Časovka do vrchu, časovka na mestskom okruhu či verejné preteky pre najmenších. Toto sa bude diať počas dvoch dní v Spišskej. V sobotu odštartuje časovka do vrchu. V nedeľu zase časovka na mestskom okruhu a nebudú chýbať ani verejné preteky určené pre neregistrovaných cyklistov a žiakov základných škôl spišského regiónu.

Pozitif dej Warm-up

6. septembra 2017 od 18:00, Skatepark

Chaloši zos Spišskej na začiatok deviateho mesiaca roka pripravili párty s hudbou a vegánskymi dobrotami. Na podujatie prijal pozvanie Cannonball Statman (USA) – Newyorčan, ktorý sám so svojou gitarou a obrovskými vlasmi prichádza na Slovensko už druhýkrát tohto roku. Hovorí sa o ňom, že je to kráľ antifolku a jeho songom o Alicii Keys vás isto dostane… Pokračovanie akcie s názvom Pozitef dej 5 bude 16. septembra, kedy budú pripravené v novoveskom skateparku výstavy, koncerty, videá, filmy, diskusie a workshopy.

Smižansky kermeš

10. septembra 2017 o 16:30, areál TJ Slovan Smižany

Obec Smižany v spolupráci s Obecným kultúrnym centrom organizuje v druhú septembrovú nedeľu nultý ročník akcie s názvom Smižansky kermeš. Tešiť sa môžete na komediálnu show – Sranda Banda, Evu Mázikovú, Polemic a Star Band. Skrátka neprídu ani tí najmenší, pre ktorých bude k dispozícii jazda na koníku, trampolíny, aquazorbing či nafukovacia atrakcia. Nebude chýbať ani občerstvenie v podobe domácich škvarkových pagáčov či ochutnávka piva.

DUF-ART

14. septembra 2017 o 16:30, Galéria umelcov Spiša

Spišské osvetové stredisko v spolupráci s mestom a Galériou umelcov Spiša pripravila divadelný projekt pod názvom DUF-ART – multimediálnu inscenáciu spojenú s tancom a projekciou. Na nádvorí galérie sa odohrá divadelné predstavenie Smrť drží v ústach oheň, ktorej atmosféra ožije aj vďaka talentovaným ochotníkom z Divadla teatrálnej skratky a tanečníkom z Denzz Industry, s ktorými sa môžu návštevníci preniesť do minulosti a zažiť kúsok tejto smutnej histórie nášho mesta.

Kino Fest Anča

21. septembra 2017 o 18:00 , čajovňa Alchýmka

Po úspešnej premiére najlepších svetových animovaných filmov prichádza ďalšie pásmo krátkometrážnych snímok, ktoré si môžete vychutnať v Spišskej Novej Vsi. Môžete tu uvidieť jedenásť vtipných snímok, ktoré pobavia nenapodobiteľným humorom unikátnym pre animovanú kinematografiu. Súčasťou filmového večera budú aj úspešné snímky ovenčené cenami zo zahraničných festivalov a uvádzané na prestížnych filmových prehliadkach po celej Európe. Čaká na vás porcia výdatnej animovanej zábavy rôznej chuti: od milých, úsmevných snímok až po drsnú iróniu či čierny humor.

Graffiti Spiš 2017

23. – 24. septembra 2017, na sídlisku Mier (garáže pri Fľudri)

Sprejeri opäť vyrazia do ulíc Spišskej Novej Vsi koncom septembra. Jubilejný desiaty ročník akcie bude mať podľa slov organizátorov tému dosť aktuálnu – Farbami proti rasizmu. Akcie sa zúčastnia pouliční umelci nielen zo Spiša, ale aj z Košíc, Trenčína, či Bratislavy.

Chlieb s maslom

25. septembra 2017 o 19:00, Dom kultúry Mier

Nádherný príbeh o živote troch pánov a ich „životných žien“. Do jedného bytu, kde žijú ako spolubývajúci herec s architektom, má prísť na oslavu manžel s manželkou. Normálna situácia by bola, pokiaľ by sa ten herec nezamiloval do manželky a ten manžel sa pred príchodom na oslavu s touto svojou manželkou nerozišiel. Zrazu je tu jeden nenormálny prepletenec vzťahov, čomu kraľuje, samozrejme, žena. Geniálna súčasná komédia, ktorá bola uvádzaná na vyše ako sto divadelných scénach. Účinkujú: Martin Mňahončák, Branislav Deák, Juraj Loj, Dominika Žiaranová.

Gotika na dotyk

29. septembra 2017

V rámci svetového dňa cestovného ruchu si môžete v Spišskej užiť v tento deň viacero zaujímavých podujatí. V Galérii umelcov Spiša bude pripravená kreatívna tvorivá dielňa v priestoroch stálej expozície Terra Gothica, spojená s komentovanou prehliadkou. Námestím vás v dobovom oblečení prevedie historik a skúsený sprievodca Miroslav Števík. A večer si môžete vychutnať večerný výstup do kostolnej veže vo svetle sviečok so zaujímavým výkladom.

Šarkania show

30. septembra 2017 od 13:00, Košiarny briežok

Posledný septembrový deň bude patriť všetkým deťom. Centrum voľného času Adam organizuje pravidelnú akciu s názvom Šarkania show, tentokrát na Košiarnom briežku. Deti si môžu priniesť akékoľvek šarkany no porota ohodnotí iba lvastnoručne vyrobené a upravené šarkany, kúpené sa hodnotiť nebudú, ale môžu si prísť zalietať. Súťažiť sa bude v niekoľkých kategóriách.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM