Kultúra

To najlepšie zo svetovej tvorby: V Spišskej si prídu na svoje milovníci animákov

Zaujímavé podujatie pre milovníkov animákov. Už po druhýkrát budeme mať možnosť vidieť to najlepšie zo svetovej animovanej tvorby.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie zo svetovej tvorby: V Spišskej si prídu na svoje milovníci animákov
Zdroj: TASR

V Spišskej Novej Vsi sa už onedlho bude konať zaujímavé podujatie pod názvom Kino Fest Anča. Ako informujú organizátori, už po druhýkrát budeme mať možnosť vidieť to najlepšie a najčerstvejšie zo svetovej animovanej tvorby. „Môžete sa zabaviť na krátkych filmoch a spoznať grafické experimenty na veľkom plátne,“ dodávajú.

Festival sa bude konať 12. januára od 18:00 v čajovni Alchýmka.

Organizátori festivalu Fest Anča pripravili pásmo filmov s cieľom priniesť divákom nezabudnuteľné vizuálne a príbehové zážitky zo sveta animácie. 9 snímok z celej Európy je podľa ich slov primárne určených pre dospelých a je reprezentatívnym výberom jedinečných autorských prístupov, nápaditých výtvarných štylizácií a originálnych techník, aké dokáže ponúknuť jedine animovaný film. Zároveň dodávajú, že filmy sú určené návštevníkom od 15 rokov a dĺžka pásma bude 60 minút.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V utorok sme odštartovali nový rok. Novovešťania si užili veľkolepý novoročný ohňostroj v centre mesta, ktorý si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Vychutnajte si to na FOTKÁCH: Takto privítali rok 2019 v Spišskej Novej Vsi
20
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM