JAB Rôzne

Titul starosta Slovenska 2018 ide do susednej obce: Zuzana Nebusová neskrývala dojatie

V známej internetovej súťaži zvíťazila starostka Spišských Tomášoviec. Takto reagovala na ocenenie dlhoročná hlava obce.

Ilustračný obrázok k článku Titul starosta Slovenska 2018 ide do susednej obce: Zuzana Nebusová  neskrývala dojatie
Zdroj: Z. Nebusová

V pondelok bola ukončená známa súťaž, ktorú každý rok vyhlasuje internetový portál Slovakregion. Sedem mesiacov mohli obyvatelia celého Slovenska hlasovať za naj mesto či obec Slovenska 2018. Celkovým víťazom medzi prihlásenými mestami sa stal Sabinov, Spišská Nová Ves skončila na striebornej priečke. Z veľkej konkurencie obcí sa naj obcou Slovenska stala Sedliacka Dubová. Susedné Smižany obsadili druhé miesto.

Okrem toho však verejnosť mohla hlasovať aj v súťaži primátor či starosta Slovenska 2018. Pomyselné zlato zo starostovskej súťaže tento rok poputuje k susedom. Titul Starosta roka 2018 totiž získala hlava Spišských Tomášoviec – Zuzana Nebusová. Tá zastáva funkciu starostky už 24 rokov a prednedávnom bola v komunálnych voľbách opäť zvolená za starostku.

Takéto ocenenie získala po prvýkrát a ako priznala, bolo to pre ňu poriadne prekvapenie. „Veľmi som sa rozplakala, po ťažkej kampani ktorú som prežila, ma to veľmi dojalo. Ani som nevedela, že ma tam niekto prihlásil,“ povedala pre náš portál starostka Spišských Tomášoviec.

Ako doplnila, potešilo ju aj, že obec v rebríčku skončila na peknom štvrtom mieste v konkurencii 2786 dedín z celého Slovenska. Keďže starostka začína vo svojej pozícii už siedme volebné obdobie, zaujímalo nás aj, čo pre ňu znamená byť tak dlho hlavou obce.

„V nedeľu začínam 25. rok môjho starostovania a je to pre mňa veľká zodpovednosť. To, že si ma ľudia zvolili za svoju starostku opäť, vnímam ako ocenenie mojej práce, ktorú pre obec robím. Keby ma neocenili, tak ma nezvolia,“ uzavrela Zuzana Nebusová.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM