JAB Kultúra

Tipy na zaujímavé akcie tohto týždňa v našom meste a okolí: TOTO radíme zažiť

Naša redakcia vám prináša tipy na zaujímavé akcie tohto týždňa v Spišskej a okolí. Pozrite si, čo radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na zaujímavé akcie tohto týždňa v našom meste a okolí: TOTO radíme zažiť
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub: Studená vojna

5. februára 2019 o 19:00, Kino Mier

Vášnivý príbeh lásky odohrávajúci sa na pozadí Studenej vojny. V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora.

Nenávidím

7. februára 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Skvelá komédia, ktorá získala cenu na Kremnických Gagoch. Príďte si vypočuť intímnu spoveď Adama Mňaučiaka, frustrovaného inteligenta – lúzra, v tragikomickej monodráme Marka Koterského, poľského špecialistu na šibeničný humor, ostrú satiru a výstižnú kritiku našej každodennosti.

Detský ples

8. februára 2019 od 17:00, Alex park

Najmenší si prídu na svoje v piatok poobede, kedy ich na detskom plese čaká minidisko s animátormi a maskotom levom Alexom , maľovanie na tvár, balónové kreácie, tombola, ale aj hosť plesu – ujo Ľubo Junior.

Dida a jej hostia / koncert

8. februára 2019 od 21:00 / Broadway Restaurant & Music Venue

Diana “Dida” Dunčková, speváčka pochádzajúca zo Spišskej Novej Vsi, momentálne žijúca v Prešove. Má za sebou množstvo odohraných koncertov v rôznych zostavách v spolupráci s rôznymi hudobnými zoskupeniami. Vokalistka Elevenhill bude spolu so špičkovou zostavou hrať koncert žánrovo orientovaný medzi jazzom, popom a elektronikou. Repertoár je zostavený z vlastných pesničiek, kombinovaný s cover verziami upravenými do vlastného štýlu.

Žena v čiernom

9. februára 2019 o 17:00 a 19:30, Divadlo Kontra

Brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá zhustne tak, až sa bude dať krájať. Megaúspešný svetový titul z West Endu si budete môcť pozrieť v divadle Kontra. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na Úhorných močariskách odohrajú herci o 17:00 aj o 19:30 hod.

Verejné korčuľovanie

9. a 10. februára od 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v sobotu aj v nedeľu podvečer.

Ples v maskách

9. februára 2019 o 19:00, PARK Hotel Čingov

Zatancovať v kostýmoch si budete môcť už na 3. ročníku Plesu v maskách , ktorý sa uskutoční na Čingove. Tento rok bude hrať do tanca Dj Tom a spievať finalistka Košického zlatého pokladu 2017 – ZDENKA. Nebude chýbať ani tombola či vyhlásenie najlepšej masky večera, ktorá bude ocenená.

Koncert / spomienka na Martina Škorvánka

9. februára 2019 o 20:00, KD Smižany

Koncert na počesť nedávno zosnulého Martina Škorvánka – ochrancu prírody, horského nosiča, skvelého kamaráta, otca, manžela… Vstupné na akciu dobrovoľné, peniažky z neho pôjdu v plnej výške ako symbolické gesto podpory Maťovej žene so synom. Vystúpia: Jano Svetlan Majerčík, 3násť ciest, Kapura, Clfitons, Midnight Noon, Idea, kapela Divadla hudby -Košice, Barbora Opielová, Martin Pižem, Peťo Kováč & družina a Braňo „Muro“ Bodnovič

Perinbaba – premiéra

10. februára 2019 o 10:30 a 16:00, Spišské divadlo

Nesmrteľný príbeh o rozprávkovej Perinbabe, v ktorom láska a dobro porazia zlobu a chamtivosť. Perinbaba, múdra starenka, ktorá sype na zem sneh, zachráni malého Jakuba pred Zubatou a vychováva ho vo svojom svete, kde sa zastavil čas a ľudia starnú len veľmi pomaly. Jakuba to však čoraz viac láka dolu, medzi bežných smrteľníkov, najmä keď si cez Perinbabin ďalekohľad všimne richtárovu dcéru Alžbetku a zaľúbi sa do nej…

Snežní ľudkovia

10. februára 2019 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu pripravilo pre všetky deti a ich rodičov nežnú snehuliacku rozprávku o veľkej obetavosti a priateľstve. Po predstavení vás čaká animačný program.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V Poprade počas víkendu prebehli Majstrovstvá Slovenskej republiky v tanečnom športe. Viac uvidíte v priloženom vi­deu.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM