Rôzne

Tieto info zo Spišskej potešia mnohých: MHD zdarma až 5 dní a veľká novinka pre seniorov!

Správy, ktoré v Spišskej mnohých potešia. Cestovanie v MHD bude až päť dní pre všetkých zadarmo a je tu aj veľká novinka pre dôchodcov nad 70 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Tieto info zo Spišskej potešia mnohých: MHD zdarma až 5 dní a veľká novinka pre seniorov!
Zdroj: Dnes24.sk

V Spišskej Novej Vsi sú pre ľudí pripravené takpovediac dva darčeky – jedným je zrušenie cestovného v MHD pre dôchodcov nad 70 rokov a druhým päťdňové cestovanie v MHD zadarmo pre všetkých.

„Vedenie mesta sa rozhodlo poskytnúť našim seniorom ďalšiu výhodu. Od 1. januára 2018 bude cestovanie v mestskej hromadnej doprave pre všetkých dôchodcov nad 70 rokov zadarmo,“ prezradila viceprimátorka Spišskej Novej Vsi Lea Grečková s tým, že svoj nárok na bezplatnú dopravu preukážu pri nastupovaní občianskym preukazom.

Doplnila, že v budúcnosti taktiež mesto uvažuje postupne znižovať vekovú hranicu pre takéto bezplatné cestovanie. „Veríme, že tak ako cestovanie vlakom zadarmo, tak aj bezplatné cestovanie v MHD pre seniorov nad 70 rokov prispeje k zlepšeniu kvality ich života, umožní im aktívnejšie trávenie času a v neposlednej miere ušetrí aj peniaze,“ uviedla viceprimátorka .

Podpora hromadnej dopravy a snaha obmedziť počas novembrových sviatkov individuálnu automobilovú dopravu v Spišskej je cieľom druhého prekvapenia. Prvých päť novembrových dní bude totiž MHD pre domácich a aj návštevníkov mesta v Spišskej Novej Vsi zadarmo.

„Keďže nemyslíme iba na starších obyvateľov, rozhodli sme sa vyjsť v ústrety počas týchto dní všetkým občanom i návštevníkom mesta – preto bude od 1. novembra až do nedele autobusová doprava pre všetkých zadarmo. Dúfame, že sa to prejaví aj na našich cestách,“ dodala Grečková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM