JAB Kultúra

Tie jednoducho musíte zažiť: Najlepšie májové podujatia, ktoré nás čakajú v Spišskej

Mali by ste o nich vedieť ešte vopred a nenechať si ich ujsť. Zostavili sme výber májových podujatí v Spišskej, ktoré sú podľa nás tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Tie jednoducho musíte zažiť: Najlepšie májové podujatia, ktoré nás čakajú v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Paci Pac

1.mája 2018 o 11:00, zoologická záhrada

Prvý májový deň môžete stráviť so svojimi ratolesťami aj v novoveskej zoologickej záhrade. Pre najmenších je pripravený koncert populárnej detskej kapely a po celý deň až do 16:00 hod bude prebiehať roadshow „Za krásny a zdravý úsmev“, kde sa detičky naučia, ako si správne vyčistiť zúbky.

1. máj v Madaras parku

1. mája 2018 o 14:00, Amfiteáter Madaras park

Prvomájové popoludnie si môžete aj tento rok spríjemniť kultúrnym podujatím, ktoré sa bude konať v Madaras parku. O druhej popoludní je pripravená rozprávka pre deti s názvom Čarovná muzika v podaní divadla Cililing z Prešova. O tretej zase vystúpi Detský folklórny súbor Jadlovček pri SZUŠ v Margecanoch s pestrofarebnou paletou piesní a tancov zo Spiša a Zemplína.

Slovenský pohár v skateboardingu

5. mája 2018 od 10:00, skatepark

Slovenský rýchlokorčuliarsky zväz a sekcia skateboardingu srdečne pozýva na 1. kolo Slovenského pohára v skateboardingu. Jazdiť sa bude v dvoch kategóriách: Juniorská kategória (do 16 rokov), Seniorská kategória (nad 16 rokov). Na prvom kole samozrejme nebude chýbať ani best trick. Výhercovia oboch kategórií 1. kola Slovenského pohára v skateboardingu automaticky postupujú do semifinále Majstrovstiev SR v skateboardingu 2018, ktoré sa bude jazdiť koncom roka v Košiciach.

Čarokruhy – vernisáž

9. mája 2018 o 16:30, Spišské osvetové stredisko

Vernisáž výtvarných diel Jany Brutovskej, neprofesionálnej výtvarníčky a členky ART klubu. Kolekcia vystavených diel ukazuje prierez autorkinou tvorbou za posledné 3 roky. Výstava pozostáva z niekoľkých cyklov vytvorených centropenom (čiernou fixou), kombináciou suchého pastelu a centropenu. Autorka tiež vytvorila niekoľko portrétov a zaujala ju aj krása kvetín, pričom v celej jej tvorbe je cítiť lásku k prírode a záujem o duchovné princípy. Snaží sa maľovať pozitívne veci, ktoré naladia človeka k lepším myšlienkam. Výstava potrvá do 8. júna.

Vrešťadlo

13. mája 2018 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu pozýva na predstavenie Vrešťadlo – rodinný chi-chi príbeh o jednom zavadzajúcom bábätku. Po predstavení vás čaká animačný program.

Noc múzeí a galérií

19. mája 2018 od 17:00, Provinčný dom

Pri príležitosti Noci múzeí a galérií je pripravený v Provinčnom dome zaujímavý program a prekvapenie. Komentovaná prehliadka s autorom výstavy a kreatívna dielňa – Premeny námestia To NAJ z prírody Spiša – poznaj kvet, bylinku, korenie. Ako sa mapovalo v baníctve – zememeračstvo v minulosti a dnes. Aj v múzeu nájdeme baňu. Provinčný dom/história – unikátna maketa Provinčného domu, vyrobená podľa plánov Frantza Bartla z roku 1786 v mierke 1:50.

On a ona tour

19. mája 2018 o 18.00, Športová hala

Dve nezameniteľné osobnosti na jednej scéne sa predstavia aj v našom meste. Skvelá hudba, prežité texty, jedinečná interpretácia aj nové skladby z albumu 55. To všetko podčiarkne intímna spoveď, bezprostredné komentáre a vtipné dialógy. Richard Müller bude divákom bližšie ako kedykoľvek predtým. Nenechajte si ujsť koncert, na ktorom sa vďaka Adele dozviete viac.

Duatlon

26. mája 2018 od 9:00, Radničné námestie

Športový klub Iglovia Spišská Nová Ves a Slovenská triatlonová únia pripravila na 26. máj športové podujatie, Duatlon – Majstrovstvá SR žiakov, mužov, žien, veteránov a Slovenský pohár v duatlone ostatných kategórií. Štart je v priestore pri Spišskom divadle na námestí, pretekári všetkých kategórii budú mať vyznačené okruhy.

Sambaqui group

30. mája 2018 o 19:00, Galéria umelcov Spiša

Skúsení gitaroví učitelia z hudobnej školy z nášho partnerského mesta Joinville oživujú hudobné diela domácich autorov z regiónu i autorov nemeckého pôvodu s brazílskou produkciou zo začiatku 20-tych rokov. Teraz chce skupina Sambaqui prezentovať najviac typický a autentický z brazílskych žánrov – „choro“. Hudobne je choro založené na tom, čo poznáme ako samba štýl alebo bossa nova rytmy a hrá sa na gitaru alebo iné strunové nástroje, plus flauta alebo klarinet a perkusie.

Juniliáda

31. mája 2018 od 14.00, areál pred CVČ

Súťažno-zábavné popoludnie čaká na malých aj väčších v posledný májový deň pred Centrom voľného času Adam na sídlisku Západ. Pre deti je pripravený športový turnaj vo futbale, predajné stánky, občerstvenie, maľovanie na tvár, zábavné a športové aktivity pre deti a rodičov. Popoludnie spestria vystúpenia detí MŠ Stolárska, ZŠ Hutnícka a CVČ. Tešiť sa môžete aj na prekvapenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM