Krimi

Ťažké zranenie dievčatka (8) na Spiši: Vodič (18) na mieste nezastavil, FOTO

Dopravná nehoda v neďalekých Rudňanoch. Vodič zachytil 8-ročnú chodkyňu, na mieste nehody však nezastavil.

Ilustračný obrázok k článku Ťažké zranenie dievčatka (8) na Spiši: Vodič (18) na mieste nezastavil, FOTO
2
Galéria

V sobotu 18. januára krátko po 13.30 hodine viedol podľa slov polície 18-ročný vodič osobné motorové vozidlo zn. VW Bora v smere od obce Markušovce do obce Rudňany. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, po vjazde do obce Rudňany však pravým predným zrkadlom zachytil 8-ročnú chodkyňu, ktorá kráčala v tom čase po okraji vozovky.

„Chodkyňu po náraze odhodilo na cestu, vodič však nezastavil a ďalej pokračoval v jazde. Zastavil až v strede obce, odkiaľ udalosť telefonicky oznámil na tiesňovú linku 158. RZP previezla maloletú chodkyňu do nemocnice," ozrejmila Ivanová.

Podľa predbežného vyjadrenia lekárov utrpela ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť viac ako 42 dní. Vodič, ktorý sa pri dopravnej nehode nezranil, bol podrobený dychovej skúške.

„Výsledok prítomnosti alkoholu v jeho dychu bol negatívny, na zistenie požitia iných návykových či psychotropných látok mu bol v spišskonovoveskej nemocnici odobratý biologický materiál," doplnila policajná hovorkyňa s tým, že polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Polícia sa v tejto súvislosti obracia aj na rodičov. „Naučte vaše dieťa správne prechádzať cez cestu, venujte im pár minút na to, aby ste si s nimi pohovorili o nástrahách na cestách. Je dôležité, aby dopravnej výchove svojich detí od najútlejšieho veku venovali veľkú pozornosť a sami im boli príkladom," apelujú muži zákona.

Ako uviedli muži zákona, dieťa je nepozorné, málo predvídavé, koná impulzívne a často nevie posúdiť nebezpečenstvo situácie, v ktorej sa ocitlo. Pre svoj malý vzrast má obmedzený výhľad na vozovku a aj pre vodičov je v hustej premávke ťažšie spozorovateľné. „Aj malá chvíľka nepozornosti môže viesť k tragédii," vystríhajú.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Pri dopravnej nehode  sa ťažko zranilo 8-ročné dieťa
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM