Miroslav Pomajdík Kultúra

Tatranský divadelný festival: Vystúpia aj herci zo slávneho Divadla Klauniky

Pre priaznivcov divadla máme dobrú správu. Od dnešného piatku (12.júla) sa začína vo Vysokých Tatrách 10. ročník tatranského divadelného festivalu Stretnutia. Festival trvá od piatku do nedele 14. júla. Medzi účinkujúcimi sú aj divadelníci zo Spišského divadla.

Ilustračný obrázok k článku Tatranský divadelný festival: Vystúpia aj herci zo slávneho Divadla Klauniky
Zdroj: TASR

Nezabudlo sa ani na deti

Vstup na všetky predstavenia je zdarma. „Predstavenia budú v jednotlivých mestských častiach, a to v Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci, Hornom Smokovci a Novom Smokovci," informoval Ján Bendík z tatranského Mestského úradu. Deti si prídu na svoje pri dvoch predstaveniach, ktoré si pre nich pripravili účinkujúci. Už v piatok o 15:00 v Grandhoteli Starý Smokovec zahrajú herci zo súboru Babadlo z Prešova rozprávku Ako psíček a mačička. S druhým detským predstavením Jack a fazuľa vystúpi divadlo Bez opony z Banskej Bystrice v altánku v Tatranskej Lomnici, v nedeľu o 15. hodine.

Významní hostia

Milovníci divadla si prídu na svoje už tento piatok, keď sa im predstaví vzácny hosť, Divadlo Klauniky z Brna. Tí vystúpia s najhranejším predstavením v Európe Don Quijote De La Ancha. Predstavenie má už za sebou úctyhodných 4 000 repríz v 12-tich krajinách. Režisérom je slávny český herec Bolek Polívka, ktorého určite nemusíme predstavovať. Divákom sa predvedú v altánku v parku v Tatranskej Lomnici o 21.15 h.

„Zavíta k nám aj popredná európska monodramatická herečka Milka Zimková, v sobotu 13. júla odohrá dve monodrámy Neveľo nás idze, neveľo nám treba a Pani Margaréta," doplnil Bendík. V piatok vystúpi v Hornom Smokovci aj zástupca z nášho mesta, Spišské divadlo s hrou Všetko o mužoch a v nedeľu v Novom Smokovci Divadlo Paľa Bielika s príbehom ženy starajúcej sa o chorého manžela Pavučina.

Podrobný program nájdete tu: http://www.vysoketatry.sk/

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM