JAB Rôzne

Tanec je jeho vášňou: O svojom veľkom hobby nám porozprával Novovešťan Viktor Kuzl

Viktor Kuzl je známe meno medzi tanečníkmi. Rodák zo Spišskej je členom tanečnej skupiny BDS krew a o svojom hobby nám prezradil viac.

Zdroj: YouTube.com

Mladému tanečníkovi, osemnásťročnému študentovi gymnázia na Školskej ulici, Novovešťanovi Viktorovi Kuzlovi učaroval tanec. Už niekoľko rokov je členom tanečnej skupiny BDS krew, kde je zároveň aj trénerom. Ako povedal pre Spišskú 24, venuje sa street dancu a hlavne hip hopu a housu.

„Tancu sa venujem približne 12 rokov. Do BDSkrew som sa dostal v 7 rokoch, kedy ma na zápis priviedla kamoška , ktorá tanečnú školu navštevovala už dlhé roky, za čo jej patrí jej veľké ďakujem. Predtým som sa inému tancu nevenoval, no street dance ma hneď chytil a budem sa ho držať navždy,“ prezradil Viktor.

Hobby aj práca

Ako tvrdí, tanec je jeho hobby, no v poslednom čase aj práca. „Tanec má v mojom živote podstatnú úlohu. Tancom som si vybudoval autoritu, tanec ovplyvňuje môj životný štýl. Vďaka tancu som spoznal veľa ľudí, navštívil Čínu, Kuwait či Indiu a zažil nezabudnuteľné zážitky. Tanec formuje mňa a môj život,“ dodáva s tým, že k tomu každoročne patrí aj množstvo súťaží, ktorých sa zúčastňuje.

Čo sa týka majstrovstiev, Viktor je mnohonásobný majster Slovenska v rôznych kategóriách, či už ako jednotlivec, alebo so svojou skupinou. Má na konte rôzne výhry na tanečných battloch po celom Slovensku ako i Česku v štýle house, ale aj hip hop. Každý úspech podľa jeho slov poteší.

„Za svoj najväčší úspech považujem, že sa stále posúvam vpred, ľudia ma poznajú a oslovujú kvôli spolupráci, alebo workshopom. Určite sa tým chcem živiť aj naďalej, pretože neexistuje lepší prípad, ako keď sa vaše hobby stane zároveň aj prácou,“ hovorí.

Skúška dospelosti

Za všetkými úspechmi sú však aj časté tréningy. „Ak sa dá, trénujem aj každý deň, momentálne mám času pomenej, tak trénujem 2 až 3-krát do týždňa,“ ozrejmil s tým, že tréning spočíva v tancovaní a skúšaní nových vecí.

Medzi jeho tanečne vzory patria ľudia, ktorými sa, ako hovorí, inšpiruje, alebo sa mu páčia ich názory a celkovo ich pohľad na tanec. Taktiež ich obdivuje vďaka ich energii a tomu, akými sú ľuďmi.

Medzi takýchto ľudí patria tanečníci a tanečníčky ako Chilli (Banská Bystrica), Otec Mirec (Trenčín) , Krishpin (Partizánske) , Gorky ( Bratislava), Andyboj (Poprad) a mnoho ďalších. „Mimo Slovenska je to Wahe (Cz) , Batalla ( Nem.) či Kwame (Fr.). Nemôžem zabudnúť na bj Pigga (dj, Bratislava) , ktorý ma ovplyvňuje v mojom živote dosť veľmi a často,“ vymenoval Viktor.

Okrem tanca čaká na výborného tanečníka tento rok aj takzvaná skúška dospelosti – maturita. Ako pre náš spravodajský portál Viktor prezradil, po skončení gymnázia sa chystá na prírodovedeckú fakultu. Budeme mu teda držať palce.

A ako to môže vyzerať na takej tanečnej súťaži si môžete pozrieť v priloženom videu. Nezabudnite si však popozerať aj našu fotogalériu.

FOTO: Talentovaný tanečník zo Spišskej Viktor: Prehovoril o svojom koníčku
7
Galéria
Zdroj: súkr. archív. V. Kuzl
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM