Miroslav Pomajdík Správy

Takto to vyzeralo počas záplav v našom okrese: Pri Kolinovciach vznikla tromba

Voda narobila za posledné dni problémy vo viacerých obciach a mestách v okrese Spišská Nová Ves, Levoča, či Gelnica. Napätá situácia bola najmä v Spišských Vlachoch, Harichovciach, Kolinovciach, Žehre, či Levoči. Došlo aj k zaplaveniu záhrad, pivníc, či viacerých ciest, ktoré museli byť uzavreté.

Ilustračný obrázok k článku Takto to vyzeralo počas záplav v našom okrese: Pri Kolinovciach vznikla tromba
Zdroj: Dnes24.sk

Cestu II/536 v úseku medzi Spišskými Vlachmi a Bystranmi zaplavila voda z polí. V Spišských Vlachoch sa voda vyliala do záhrad a niektorých pivníc rodinných domov. V meste boli rozmiestnené stovky vriec s pieskom. „Najhoršia situácia bola v noci na ceste II/547 v obci Spišské Vlachy. Potok Žehrica kulminoval okolo 3.00 h, vylial sa z koryta a zalial cestu, ako aj priľahlé miestne komunikácie. Od 4.00 h sa začala situácia mierne zlepšovať, zrážky ustali a zmiernil sa aj vietor, čo zlepšilo situáciu,“ informovala SC KSK na svojej webstránke.

Voda poriadne potrápila aj Harichovčanov, kde zaplavilo na Štúrovej ulici niekoľko pivníc a garáží. Z tejto obce hlásili aj podmyté brehy a na ich spevnenie zasahovala ťažká technika.

Aj cesta III/536014 pred Hrabušicami bola zaplavená. Voda z Hornádu zaplavila aj niektoré domy a záhrady, či miestne futbalové ihrisko v Kolinovciach. Na úseku medzi Kolinovcami a Spišskou Novou Vsou vznikol aj ojedinelý prírodný úkaz, tzv. tromba, ktorú si môžete pozrieť aj v priloženom videu.

Foto: Dávid Čuj

Zdroj: Spišská24/TASR

Tromba
1
Galéria
Povodne v okrese Spišská Nová Ves a Levoča
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM