JAB Kultúra

Takéto pekné podujatia prebehnú v Spišskej a okolí: Pozrite si, čo sa chystá...

Uskutočnia sa už v týchto dňoch a je dobré o nich vedieť vopred. Možno totiž zlákajú aj vás. Prinášame vám naše tipy na zaujímavé akcie v Spišskej a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Takéto pekné podujatia prebehnú v Spišskej a okolí: Pozrite si, čo sa chystá...
Zdroj: Dnes24.sk

The Disaster Artist

19. februára 2018 o 19:00, kino Mier

Disaster Artist je príbehom dvoch outsiderov, idúcich za svojim snom. Keď ich svet odmietne, rozhodnú sa nakrútiť svoj vlastný film – ktorý je však kvôli neúmyselne vtipným momentom, príbehovým zvratom či zlým hereckým výkonom – hrozne milou a zároveň príšernou komediálnou drámou. Film už pred svojou oficiálnou distribučnou premiérou, stačil obehnúť niekoľko významných festivalov.

Cineama 2018

20. februára 2018 o 16:30, Galéria umelcov Spiša

Už v utorok si v našom meste zmerajú sily amatérski filmári a filmárky. Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi pripravilo 26. ročník regionálnej súťažnej prehliadky neprofesionálnej filmovej tvorby, ktorá ponúka príležitosť pre nových tvorcov, ktorí chcú predstaviť svoje dielo pred okom nestranného diváka a porotcu.

Tri tvorivé tvory

20. februára 2018 o 19:00 , KD Smižany

Veľa zábavy a improvizácie nás čaká aj v susedných Smižanoch. Tam sa chystá predstavenie Divadelno improvizačnej skupiny troch hercov. Pucho Lukáš Púchovský, Šoko Juraj Tabaček, Stanley Stano Staško budú zabávať svoje publikum v kultúrnom dome.

Gotika na dotyk

21. februára 2018 od 10:00

V rámci Medzinárodného dňa turistických sprievodcov budú v Spišskej Novej Vsi pripravené v tento deň rôzne podujatia. Tešiť sa môžeme počas dňa na kreatívnu tvorivú dielňu v priestoroch stálej expozície Terra Gothica, spojenú s komentovanou prehliadkou, tematickú prehliadku mesta v znamení gotiky a pripravený bude aj večerný výstup do kostolnej veže vo svetle sviečok.

Biele noci

21. februára 2018 o 19:00, štúdium Spišského divadla

Jeden z najkrajších príbehov o láske v svetovej literatúre. Slávny Dostojevského ľúbostný príbeh Biele noci o dvoch mladých ľuďoch, ktorí sa stretnú za zvláštnych okolností, už očarúva čitateľov vyše pol druha storočia. Bol niekoľkokrát sfilmovaný a tiež uvádzaný v divadlách celého sveta. Vychutnať si ho môžete aj uprostred pracovného týždňa v štúdiu Spišského divadla.

Veselá klauniáda Šaša Jaša a kúzelníka Gabiho

23. februára 2018 o 16:30 v Kultúrnom dome Smižany

Zábavno-súťažná show pre deti. Veselá klauniáda Šaša Jaša a kúzelníka Gabiho ponúka deťom zábavný program, v ktorých majú hlavné slovo súťaže, balóny, žonglovanie, hry, aktivity, hudba, tanec… proste zábava. Deti sa budú sa aktívne zapájať aj do hier.

Charleyho teta

23. februára 2018 o 19:00

Najslávnejšia a najhranejšia anglická komédia. Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko zabáva divákov od začiatku až do konca.

Divadelný Spiš

25. februára 2018 o 14:30, výstavné priestory Provinčného domu

V múzeu Spiša si môžete v nedeľu popoludní užiť prehliadku výstavy Divadelný Spiš spojenú s divadelným vystúpením Bábkového divadla spod Spišského hradu, ktoré predvedie hru s názvom Cirkus Pinka. Dojímavý príbeh akrobatky Pinky o tom, aké tenučké je lano medzi úspechom a neúspechom.

Dlhý, široký a bystrozraký

25. februára 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Priatelia Dlhý, Široký a Bystrozraký znovu zachraňujú unesenú princeznú. Tentokrát svoju najlepšiu kamarátku Karamelku. Do cesty sa im však pletie rozmaznaný a chamtivý princ a nepodarený černokňažník. Kto nakoniec získa princeznú a kto odíde s dlhým nosom? To sa dozviete v tejto neobyčajnej rozprávke…

Verejné korčuľovanie

25. februára 2018 od 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu od 17:30.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM