JAB Rôzne

Tak toto si zaslúži palec hore: Spišská má najkrajší kalendár za rok 2017

Spišská Nová Ves opäť zabodovala. Naše mesto získalo v súťaži o najkrajší kalendár roka prvé miesto aj mimoriadne ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Tak toto si zaslúži palec hore: Spišská má najkrajší kalendár za rok 2017
Zdroj: Dnes24.sk

Naše mesto sa môže opäť pochváliť prvenstvom. Tentokrát uspelo a to nie po prvýkrát v celoslovenskej súťaži o najkrajší kalendár Slovenska, konkrétne v kategórií mestá. Išlo o už 25. ročník tejto súťaže. Ako nám povedala vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková, kancelária primátora udáva tému kalendárov a vyberá čo na samotných listoch bude, ale vždy ide o prácu viacerých ľudí.

„Tohtoročnou myšlienkou bolo ukázať, že historické udalosti niekedy ovplyvnia ďalší život v meste zásadným spôsobom. Ak by veža nevyhorela, dodnes by vyzerala inak a nemali by sme najvyššiu vežu. Reduta taktiež mohla vyzerať úplne inak či dokonca mohla stáť na inom mieste. Ak by naše mesto nebolo v poľskom zálohu, nevznikla by Provincia XIII (/neskôr XVI) spišských miest a možno by dodnes bola radnica v dnešnom Provinčnom dome,“ priblížila myšlienku kalendára Jančíková s tým, že aj takouto formou chce mesto upozorniť na význam nielen udalostí, ale aj mnohých osobností spojených so Spišskou.

Okrem titulu najkrajší kalendár odborná porota udelila aj mimoriadne ocenenie – za osobitný autorský prístup pri zachovávaní tradícií a pri propagácii kultúrneho dedičstva Mesta Spišská Nová Ves. Keďže samotný nápad na kalendár prišiel práve od vedúcej kancelárie primátora, zaujímalo nás, čo hovorí na toto ocenenie.

„Samozrejme, že to poteší, istým spôsobom je to ocenenie práce a nápadu, ale samotné ocenenie nie je len za tému, ale aj za dizajn a ten je už dielom pracovníkov BSP Magnenica. Aj vďaka ich práci sú naše kalendáre oceňované, minulý rok sme získali aj ocenenie za vydanú monografiu Dejiny mesta Spišská Nová Ves. Aj vďaka tejto knihe dnes môžeme čerpať a zviditeľňovať zaujímavosti zo života mesta,“ uzavrela Andrea Jančíková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM