Rôzne

Sviečkový pochod aj verejná beseda: Mladí ľudia sa v Spišskej spoja pre dobrú vec

Už onedlho budete môcť stretnúť v meste sprievod ľudí so symbolickými červenými stužkami. Spišská sa opäť zapojí do Svetového dňa boja proti AIDS.

Ilustračný obrázok k článku Sviečkový pochod aj verejná beseda: Mladí ľudia sa v Spišskej spoja pre dobrú vec
Zdroj: Dnes24.sk

V Spišskej Novej Vsi sa už po sedemnástykrát bude konať osvetové podujatie v rámci Svetového dňa boja proti HIV/AIDS. Prvý decembrový deň je už od roku 1988 na celom svete venovaný boju proti AIDS. Jeho cieľom je upozorňovať ľudí na problém AIDS, zlepšiť ich vedomosti o tejto chorobe, jej šírení a najmä prevencii.

Ako priblížil predseda OZ Mladí ľudia a život Matej Farkalín v rámci Svetového dňa boja proti AIDS je pripravený program pre širokú verejnosť počas najbližšej soboty aj v našom meste.

V parku pred Evanjelickým kostolom bude pripravený info stánok v čase od 10:00 do 17:00, kde sa ľudia budúc môcť dozvedieť viac o Svetovom dni a o HIV/AIDS.

„Tichou prechádzkou námestím si spolu uctíme zomrelých a zároveň vyjadríme podporu ľuďom, ktorí sú nakazení vírusom HIV a potrebujú silu bojovať. Začiatok pochodu je naplánovaný na 17:00 a začínať budeme pri Info stánku a postupne prejdeme celým námestím," doplnil s tým že po pochode o 18:00 je pre verejnosť pripravená beseda v Klube mladých, kde zaujímavým spôsobom PEER aktivisti priblížia informácie o HIV a AIDS.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM