JAB Rôzne

Susedné Smižany lákajú podujatím: Chystá sa starostovská zabíjačka aj veselica

Obdobie plesov fašiangov a poriadnej zábavy neobíde ani susedné Smižany. Tešiť sa môžeme na zabíjačku aj veselicu. A aký bude program?

Ilustračný obrázok k článku Susedné Smižany lákajú podujatím: Chystá sa starostovská zabíjačka aj veselica
Zdroj: Dnes24.sk

U našich najbližších susedov bude už onedlho poriadne veselo. Chystá sa tam totiž takzvaná smižianska zabíjačka, ktorá však okrem ochutnávky či sprievodného programu bude pokračovať starostovskou veselicou.

Smižianska zabíjačka sa uskutoční 22. februára od 9:00, pred Kultúrnym domom v Smižanoch.

„Po minuloročnej premiére, ktorá sa stretla s pozitívnymi ohlasmi sme sa rozhodli pre 2. ročník. Obyvatelia Smižian tak môžu prísť ochutnať tradičné zabíjačkové špeciality, ako klobásky, hurky, tlačenku, šmalec, domáce koláče, domáce Pirohy zo Spiša, smižiansky chlieb, fazuľovicu, punč a veľa iných dobrôt," „ ozrejmila pre Dnes 24 kultúrna referentka Mária Převor.

Bohatý sprievodný program

Ani tento rok nebude chýbať porcovanie prasiatka v priamom prenose a zabíjačku obohatí oproti minulému ročníku bohatší kultúrny program.

„Zabíjačku spestrí ľudový zabávač JOŽKO JOŽKA, country skupina 13násť ciest, domáca folklórna skupina Smižančanka či deti zo základných škôl a základnej umeleckej školy v obci," vymenovala M. Převor.

Nebude chýbať ani takzvané chodenie s ražnom a na podujatí sa bude platiť smižianskymi zlatkami. Tie si budú môcť účastníci podujatia zakúpiť za 1 euro.

Starostovská veselica

Celodenná zábava na čerstvom vzduchu vyvrcholí Starostovskou veselicou , ktorá sa bude konať od 19:00 v spoločenských priestoroch kultúrneho domu v Smižanoch.

O zábavu sa postará Ľudová hudba bratov Jendrichovských. Na slávnostne prestretých stoloch nebudú chýbať špeciality, ktoré pripravia odborníci počas zabíjačky.

Zábery z minuloročnej zabíjačky si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Veľká FOTOGALÉRIA: Smižany zažili fašiangovú zabíjačku
36
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM