JAB Kultúra

Sú zaujímavé a bola by škoda ich nezažiť: Takéto lákadlá sú pripravené v Spišskej

Sú naozaj zaujímavé a odporúčame ich zažiť na vlastné oči. Naša redakcia pre vás vybrala rovných 10 tipov na tohtotýždňové lákakvé akcie v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Sú zaujímavé a bola by škoda ich nezažiť: Takéto lákadlá sú pripravené v Spišskej
Zdroj: Lukáš Frankovič

Herné pondelky

5. marca 2018 o 11:00, čajovňa Alchýmka

Počas celého dnešného dňa sa môžete prísť naučiť a zahrať si vlastné alebo ,,čajovňové“ hry. Po celý čas vám bude pripravený vysvetliť pravidlá ktorejkoľvek hry lektor Ján Pramuk. Prvý pondelok v mesiaci vás Janči naučí jednu z hier. Tentokrát sa budú opäť budovať mestá v kartovej hre Citadela s novými postavami z rozšírenia. Príďte si odpočinúť do čajovne a zabaviť sa pri hrách.

Filmový klub: S láskou Vincent

6. marca 2018 o 19:00, kino Mier

Jeden z najvplyvnejších maliarov histórie dostal vlastný film. Ten si môžete pozrieť v rámci filmového klubu aj v našom kine. Autorka vyrozprávala životný príbeh Van Gogha výhradne prostredníctvom jeho diel. Na každé si povolala vyše 100-člennú skupinu výtvarníkov, aby ho prekreslili do dynamickej podoby. Výsledkom je 12 olejomalieb za sekundu a dohromady 62 450 ručne kreslených obrázkov, ktoré splynú do dlhometrážneho fil­mu…

Oltár Majstra Pavla z Levoče

7. marca 2018 o 16:00, Múzeum Spiša

Unikátny pohľad na jedinečné dielo výnimočného majstra originálnou optikou súčasného fotografa si budete môcť pozrieť v strede týždňa na vernisáži výstavy Slovenského národného múzea – Spišského múzea v Levoči. Vidieť môžete kolekciu mimoriadne pôsobivých fotografí Petra Župníka z hlavného oltára, tak ako ich vidí uznávaný súčasný umelec – fotograf.

Biele noci

7. marca 2018 o 19:00, štúdio Spišského divadla

Slávny Dostojevského ľúbostný príbeh Biele noci o dvoch mladých ľuďoch, ktorí sa stretnú za zvláštnych okolností, už očarúva čitateľov vyše pol druha storočia. Bol niekoľkokrát sfilmovaný a tiež uvádzaný v divadlách celého sveta. Pozrieť si ho môžete aj v stredu večer v štúdiu Spišského divadla.

La Gioia & Band

8. marca 2018 o 18:00, Dom kultúry

Ku koncu pracovného týždňa si budeme môcť vychutnať v Dome kultúry na sídlisku Mier koncert známeho hudobného zoskupenia La Gioia. Najkrajšie rockové balady svetovej a domácej produkcie budú určené aj pre všetky dámy k medzinárodnému dňu žien.

Škriepky na korze

9. marca 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Skvelá komédia korenená talianskym temperamentom poteší milovníkov divadla na konci pracovného týždňa. Komediálny príbeh z prostredia rybárskeho mestečka Chioggia, kde nie je núdza o šťavnaté susedské zvady, mužskú i ženskú žiarlivosť, ale aj o hromadu lásky odohrajú herci Spišského divadla.

Včielka Maja 2: Sladké hry

10. a 11. marca 2018 o 15:30, kino Mier

Počas najbližšieho víkendu si prídu v kine Mier aj najmenší. Včielka Maja poletí za Jej Veličenstvom včeľou Cisárovnou poprosiť o to, aby sa jej úľ mohol zúčastniť slávnych Sladkých Hier. Včelia Cisárovná Maji vyhovie, ale ak Maja prehrá, jej úľ príde o všetky zásoby medu. Podarí sa Včielke Maji a jej kamarátom Sladké hry vyhrať?

Kvízovanie

10. marca 2018 o 18:00. čajovňa Alchýmka

Zábavné kvízové súťaženie v tímoch (2–4 hráči) v štyroch kolách – obrázkové, hudobné, tipovacie a vedomostné kolo. Víťazi si odnesú milé malé ceny. Zabaviť sa i zmúdrieť môžete v sobotu podvečer.

O kačičke

11. marca 2018 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Čierňava Húľava zoberie mamičke kačičke kačiatka, aby jej zbierali po oblohe čierne mračná. Je ochotná vrátiť ich, iba ak mamička kačička nájde stratené ročné obdobia. Environmentálna hodina tvorivej dramatiky pre najmenších je zameraná na ročné obdobia. Deti sú aktívne vtiahnuté do deja príbehu cez rôzne prvky tvorivej dramatiky – artikulačné, rytmické, motorické, pohybové cvičenia, prvky zo slovesnosti, matematiky, cvičenia na predstavivosť a ďalšie. Po predstavení je pripravený aj animačný program.

Verejné korčuľovanie

11. marca 2018 od 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu od 17:30.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM