JAB Kultúra

Sú rozhodne zaujímavé: TOP 10 decembrových podujatí v Spišskej Novej Vsi

Posledný mesiac v roku už klope na dvere. Pozrite si, aké podujatia v našom meste odporúčame počas decembra zažiť na vlastnej koži.

Ilustračný obrázok k článku Sú rozhodne zaujímavé: TOP 10 decembrových podujatí v Spišskej Novej Vsi
Zdroj: Dnes24.sk

Svetový deň bola proti HIV / sviečkový pochod

1. decembra 2019 o 17:00 hod., Radničné námestie

OZ Mladí ľudia a život už po osemnástykrát v Spišskej Novej Vsi organizuje osvetové podujatie, počas ktorého sa snaží verejnosť informovať o víruse HIV a ochorení AIDS. V nedeľu si na Sviečkovom pochode tichou prechádzkou námestím spolu uctia zomrelých a zároveň vyjadria podporu ľuďom, ktorí sú nakazení vírusom HIV a potrebujú silu bojovať. Sviečky, stužky a teplé občerstvenie pre vás zabezpečia organizátori.

Prichádza zima k nám

4. decembra 2019 o 16:00 hod., areál CVČ Adam

Centrum voľného času Adam pripravil zábavné popoludnie pre deti – privítanie zimy s príchodom Mikuláša so svojou družinou. Tešiť sa môžete aj na jarmok, vystúpenia detí MŠ, ZŠ, CVČ , ako aj na sladké potešenie od Mikuláša či vianočnú večernú rozprávku.

Mikuláš v meste

5. decembra 2019 o 16:00 hod., pódium pred Redutou

Spoločne s anjelom, čertom a zvieratkami privítame Mikuláša a jeho sprievod. Príďte, čakajú vás dobrôtky od Mikuláša aj veselý príbeh s pesničkami v podaní divadla Portál z Prešova.

Slovensko Advent 2019 / vianočný koncert

8. decembra 2019 o 19:15 hod., Koncertná sála Reduty

RTVS pripravila koncert, ktorý sa bude konať v koncertnej sále Reduty. Príde aj Mário KULY Kolár (Desmod) a nebude chýbať ani vianočný koncert komorného súboru MUSICA CASSOVIA Košice.

Čaro Vianoc

9. decembra 2019 o 17:30 hod., Koncertná sieň Reduty

Únia žien slovenska, okresná organizácia, Spišské osvetové stredisko, dom Matice slovenskej, Mestské kultúrne centrum, Základná umelecká škola, centrum voľného času, Spišská knižnica Spišská Nová ves vás pozývajú na predvianočné stretnutie rodín. V koncertnej sále Reduty odznejú piesne, tance, obrady spojené s Vianocami v tradičnej ľudovej tvorbe a novými tradíciami.

Vianočný trh 2019

13. – 15. decembra 2019, Letná ulica

Pred dlho očakávanými Vianocami sa bude konať, tak ako každý rok, v Spišskej Novej Vsi aj Vianočný trh. Pôjde už o 29. ročník tohto tradičného podujatia. Okrem stánkov s rôznym druhom tovaru, chutné jedlá či nápoje sa tento rok môžeme tešiť aj na bohatý sprievodný program. Prichystané budú videomappingy, lampiónový sprievod aj zabíjačka. Nebudú chýbať ani koledníci či vystúpenia rôznych folklórnych skupín.

Vianoce s folklórom

13. decembra 2019 o 18:00 hod., Dom kultúry Mier

Vianočné zvyky, tradície, piesne a tance priblížia v polovičke decembra FS Čačina, Čačinare (Spišská Nová Ves) , FS Krompašan (Krompachy) FS Levočan (Levoča) a hostia. Predvianočné tradičné podujatie sa bude konať v Dome kultúry na sídlisku Mier.

Novejša Battle 3

21. decembra 2019 od 16:00 hod., Cubano Bar

Užiť si magickú vianočnú atmosféru môžete tesne pred sviatkami aj v kruhu tanečnej rodiny Denzz Industry. Pripravené je dobrá hudba a šťavnaté bitky na parkete. Súťažiť sa bude v troch kategóriách All style JVK/ do 15 rokov, All style HVK/ 16 a viac rokov a Bboying.

Tichá noc 2019

21. decembra 2019 o 16:00 a 19:00 hod.,koncertná sieň Reduty

Miešaný spevácky zbor CHORUS IGLOVIA pripravuje pre všetkých milovníkov zborového spevu vianočné koncerty, ktoré zaznejú v sobotu o 16: 00 a 19:00 hod. v Koncertnej sieni Reduty v Spišskej Novej Vsi. Nebude chýbať ani zahraničný hosť, ktorým tentokrát bude bulharský miešaný spevácky zbor PETKO STAINOV.

Keď tá jasná hviezda

26. decembra 2019 o 15:00 hod., priestor pred Radnicou

Tradičné betlehemské predstavenie v podaní Divadla teatrálnej skratky si budeme môcť už tradične vychutnať 26. decembra priamo pred budovou Reduty. Predstavenie sa bude konať o 15:00 aj o 16:00 hod. na spomínanom mieste.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas decembra môžete navštíviť aj Ľadový dóm na Hrebienku. Viac sa dozviete vo videu.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM