JAB Kultúra

Sú rozhodne zaujímavé a možno oslovia aj vás: TOP decembrové podujatia v Spišskej

December už doslova klope na dvere. Pozrite si redakčný výber top podujatí, ktoré sa počas neho uskutočnia v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Sú rozhodne zaujímavé a možno oslovia aj vás: TOP decembrové podujatia v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Mikuláš v meste

5. decembra 2018 o 16:00 , pódium pred Redutou

Najmenší Novovešťania sa môžu tešiť na príchod Mikuláša. Pred jeho príchodom si môžu deti aj užiť priamo na spišskonovoveskom námestí klaunsko-žonglérsku šou o vianočnom škriatkovi, ktorý sa učil žonglovať. Mikuláš zavíta na námestie o 16:45 spolu so svojou družinou a spoločne s deťmi rozsvieti vianočný stromček.

Prichádza zima k nám

6. decembra 2018 od 16:00, Centrum voľného času Adam

Privítanie zimy s príchodom Mikuláša so svojou družinou zažijú aj deti na sídlisku Západ. Tam ich okrem Mikuláša poteší aj jarmok v areáli centra voľného času, vystúpenie detí MŠ, ZŠ, CVČ, sladké mikulášske potešenie aj večerná vianočná rozprávka.

28. Vianočný trh

7. – 9. decembra 2018, Letná ulica

Vianočný trh v Spišskej Novej Vsi sa bude konať v dňoch 7. 12. 2018 – 9. 12. 2018 (piatok, sobota, nedeľa). A bude už 28. v poradí. Otvorenie Vianočného trhu sa uskutoční 7. decembra 2018 v popolud­ňajších hodinách. Tešiť sa môžete na približne okolo 130 predajcov s predajom spotrebného a potravinárskeho tovaru, tiež ponukou občerstvenia a stravovania.

Čaro Vianoc

10. decembra 2018 o 17:30 , Koncertná sieň Reduty

Únia žien Slovenska – okresná organizácia, Dom Matice slovenskej, Spišské osvetové stredisko, Mestské kultúrne centrum, Základná umelecká škola a Centrum voľného času Adam v Spišskej Novej Vsi organizujú už 30. ročník predvianočného stretnutia rodín určené pre širokú verejnosť. Tešiť sa môžete na piesne, tance, obrady, vianočné zvyky, vinše a tradičné i netradičné dekorácie.

Desmod /Teatro set 2018

11. decembra 2018 o 19:00, Dom kultúry Mier

Jeden zo série koncertov TEATRO SET sa uskutoční v Spišskej Novej Vsi. Veľa hudby s vtipným doprovodom moderátora, ktorý spolu s Kulym komunikuje s publikom. Divák bude mať možnosť žiadať zahratie konkrétnej skladby a dokonca s venovaním. Jednoducho „divák nič nemusí, ale môže všetko…“

Vianoce s folklórom

14. decembra 2018 o 18:00, Dom kultúry Mier

Vianočné zvyky, tradície, tance, spevy a hudbu si môžete vychutnať v polovici decembra. Účinkujú: folklórne súbory Čačina, Čačinare, spevácka skupina Fiala zo Spišskej Novej Vsi, Krompašan z Krompách, deti a učitelia ZUŠ Spišská Nová Ves.

Novejša Battle

22. decembra 2018 od 15:00

Tanečná skupina Denzz Industry sa po minuloročnom veľmi úspešnom podujatí rozhodla zorganizovať v poradí druhý Novejša Battle. Tentokrát to bude podľa organizátorov lepšie, väčšie a omnoho viac premakané.

MMA Pit Cage Fight

22. decembra 2018 od 18:00, športová hala

Najstaršia slovenská organizácia MMA – PCF – Pit Cage Fighting, známa svojou kvalitou zápasov a skvelou hudobnou a svetelnou šou, prináša 19. pokračovanie svojich veľmi úspešných turnajov MMA. Diváci sa môžu tešiť na medzinárodnú profesionálnu fightcard, ktorú organizátori posunuli opäť o level vyššie, mená ako Ladislav „Black Prince“ KOKY (SVK), Mariusz „Radzik“ Radzisewski (POL), Guilherme „Warrior“ Cadena Martins (BRA), Leonard „Pretty Boy“ Spišský (SVK).

Chorus Iglovia / Tichá noc

22. decembra 2018 o 16:00 a 19:00, Koncertná sieň Reduty

Miešaný spevácky zbor Choorus Iglovia pripravil pre všetkých milovníkov zborového spevu vianočné koncerty Tichá noc 2018. Ako hosť sa predstaví komorný spevácky zbor z Levoče Chorus Minor.

Keď tá jasná hviezda…

26. decembra 2018 o 15:00 a 16:00, priestor pred Radnicou

Tradične na Druhý sviatok vianočný sa môžete tešiť aj na betlehemské predstavenie v podaní Divadla teatrálnej skratky. To sa bude konať dokonca dvakrát priamo v centre mesta pred budovou Radnice.

Vianočný koncert Michala Smetanku

27. decembra 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Vianočné piesne, ktoré spievali naši predkovia a my sme ich už zabudli, pripomenie v Spišskej Novej Vsi Michal Smetanka. Vianočný koncert O Vianociach trochu iných a inak si môžete vychutnať v závere roka 2018 v divadle Kontra.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM