JAB Kultúra

Sú naozaj zaujímavé, viete o nich? TOP akcie tohto týždňa v Spišskej

Máme tu ďalší októbrový týždeň a spestriť si ho môžete aj vďaka zaujímavým podujatiam v Spišskej. Vybrali sme pre vás tie naj. Tu sú...

Ilustračný obrázok k článku Sú naozaj zaujímavé, viete o nich? TOP akcie tohto týždňa v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Panikári

23. októbra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

V pondelok večer sa v rámci Divadelného Spiša môžeme tešiť na súčasnú komédiu s pesničkami v podaní Divadla Andreja Bagara z Nitry. Známi slovenskí herci vytvoria nezabudnuteľné komické postavy, ktoré v tejto komediálnej inscenácii nenechávajú diváka ani na okamih chladným, útočia na jeho bránicu od začiatku do konca. Panikári je príbeh troch kamarátov a ich pochybností, ako ostať skutočným mužom.

Kandráčovci

24. 10. 2017 o 17:00, Športová hala

Do Spišskej Novej Vsi opäť zavíta obľúbená hudobná skupina z východu – Kadráčovci. Tentokrát svoj koncert odohrajú v športovej hale o piatej popoludní.

Mesiac a magnólie

24. 10. 2017 o 17:00, divadlo Kontra

Divadlo Kontra uvedie vynikajúcu komédiu o zákulisí vzniku “Odviate vetrom”, jedného z najslávnejších filmov všetkých čias. Legendárny hollywoodsky producent David O. Selznick zamyká režiséra a scenáristu v svojej kancelárii a prinúti ich k nadľudskému výkonu. Dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočná zábava.

HK SNV – HK Skalica

25. októbra 2017 o 17:00, Zimný štadión

V strede týždňa si prídu na svoje aj fanúšikovia hokeja. V ďalšom kole prvej hokejovej ligy si zmerajú sily naši hokejisti so súpermi zo Skalice.

Sluha dvoch pánov

24. októbra 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Najznámejšiu komédiu talianskeho majstra veseloherného žánru Carla Goldoniho odohrajú herci z Divadla Jána Palárika, Trnava. Sluha dvoch pánov je jedna z najpopulárnejších a najúspešnejších hier, ktoré uvádzajú divadlá po celom svete. Hoci v hre ide o vážne veci lásky, ba aj o život, dominuje jej séria komických zámen, omylov a nedorozumení. V režijnom naštudovaní Juraja Bielika sa môžu diváci okrem plejády zábavných postáv a situácií tešiť aj na živý hudobný sprievod.

Rozhovory o umení

25. októbra 2017 od 9:00, Galéria umelcov Spiša

V Galérii umelcov Spiša si v stredu môžete pozrieť otvorené stále expozície a aktuálne výstavy do 19:00 hod. O 17:00 prebehne prezentácia, beseda a komentovaná prehliadka aktuálnej výstavy Krivé zrkadlo s vystavujúcimi umelcami Adamom Mackom, Richardom Roháčom, Michaelou Thanovou.

To je ohromné miláčik…

25. októbra 2017 o 19.00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Zabaviť sa môžete aj v strede pracovného týždňa v podkroví Domu Matice sloveskej. Divadlo na opätkoch pripravilo komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron „Môj skvelý rozvod“.

Dámsky krajčír

25. októbra 2017 o 19:00 , Spišské divadlo

Na záver divadelného festivalu si budú môcť diváci vychutnať francúzsku situačnú komédia plnú komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich v podaní domáceho divadla. Divadelná hra – Dámsky krajčír je o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom.

Žena v čiernom

27. októbra 2017 o 19:00, Divadlo Kontra

Brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá zhustne tak, až sa bude dať krájať. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na úhorných močariskách.Tajomný a znepokojivý dej Vás priklincuje k sedadlám. Budete sa báť vlastnej predstavivosti!

Tekvicová party

28. októbra 2017 od 15:00, Materské centrum Dietka

Víkend sa bude niesť v znamení rôznych strašidiel a masiek. Pre najmenších je v sobotu popoludní pripravené v materskom centre – Dietka na sídlisku Mier zábavné popoludnie v kostýmoch s množstvom súťaží a sprievodných aktivít. Kostým pre dieťa si môžete požičať aj priamo na mieste.

Halloween Latino Party

28. októbra 2017 od 19:00, reštaurácia Sotto

V sobotu to môžete roztočiť v Spišskej na prvej halloween Latino párty. Zatancovať si môžete bachatu, kizombu či salsu. Nebude chýbať ani haloweenská výzdoba.

Bajkeri

28. – 29. októbra 2017 o 19:00, kino Mier

Nevlastní bratia Jakub a David, spolu s kamarátom Sašom, trávia väčšinu svojho času vo svete sociálnych sietí a najväčším životným problémom je pre nich vybitý mobilný telefón alebo nefunkčná wifi. Na nátlak rodičov sú donútení vydať sa pod vedením Davidovej pôvabnej „macochy“ Terezy na dvestokilometrový cyklovýlet. S prekvapením zisťujú, že tam vonku je skutočný svet, v ktorom život znamená viac ako status na facebooku. Českú komédiu si môžete vychutnať v sobotu aj v nedeľu večer.

Strašidelné popoludnie

29. októbra 2017 od 14:00, Metropol

Posledný októbrový víkend na vás čaká strašidelné nedeľné popoludnie plné hier, súťaží, strašidelných historiek a rôznych prekvapení. Zároveň prebehne vyhodnotenie letnej súťaže „So Šťastíkom a Šťastenkou v ústrety poznaniu Slovenského raja a Spiša“ Šťastík a Šťastenka v strašidelnom lese. Nebude chýbať ani maľovanie na tvár, detský workshop či detská diskotéka. Deti si budú môcť zasúťažiť o najstrašidel­nejšiu masku či o najkrajšiu kresbu Slovenského raja.

Baltazár Banán

29. októbra 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Rozprávková komédia s pesničkami o zelenáčovi Banánovi, ktorý sa s pomocou kamarátov pasuje so svetom bude pripravená v nedeľu popoludní na doskách Spišského divadla. Baltazár Banán, napriek tomu, že je veľký lenivec, zahryzne sa do sveta a spolu s novými a malými kamarátmi, čiže s Včielkou Médeou, Mravcom Jožom a Pavúkom Zdenom pocíti, ako chutí svet plný kradnutia a klamania, ale i veselých pesničiek, lietania a medových týždňov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM