JAB Rôzne

Študenti zo Spišskej to veru s prestieraním vedia: Na tie stoly sa nedá vynadívať!

Veľká noc už klope na dvere a možno rozmýšľate ako prestrieť slávnostný stôl. Študenti Hotelovej akadémie v Spišskej pripravili niekoľko krásnych variácií.

Ilustračný obrázok k článku Študenti zo Spišskej to veru s prestieraním vedia: Na tie stoly sa nedá vynadívať!
16
Galéria

Veľká noc býva príležitosťou pre Hotelovú akadémiu v Spišskej Novej Vsi a jej študentov vyskúšať si a odprezentovať svoje zručnosti pri príprave veľkonočných stolov či rôznych pokrmov súvisiacich s týmito sviatkami. Výnimkou nebol ani tento rok a študenti predviedli svoje estetické cítenie a šikovnosť.

„Veľká noc patrí nielen k najväčším náboženským sviatkom, ale spája sa aj s príchodom prebúdzajúcej sa jari a dlho očakávaných slnečných lúčov. Preto k tomuto sviatku patria aj jarné ozdoby, svieže kvety, pestrofarebné vence a ďalšie zaujímavé dekorácie, ktoré naši žiaci pripravili možno aj ako inšpiráciu pre obyvateľov nášho mesta,“ povedala zástupkyňa riaditeľa Hotelovej akadémie Helena Dzurillová.

Zaujímalo nás však, či aj pri slávnostnom prestieraní sú tento rok nejaké módne trendy a čo by podľa nej nemalo chýbať na veľkonočnom stole. „Módne trendy sa menia každý rok, ale vždy sa spája tradícia s modernými prvkami. Tento rok vedú pastelové farby a živé kvety ako symbol jari,“ priblížila. Doplnila, že na veľkonočnom stole nesmie chýbať ani klasika, akou sú kraslice a ,samozrejme, tradičné veľkonočné jedlá ako domáca vianočka či šunka.

Počas dňa tak študenti takmer všetkých ročníkov prezentovali svoje slávnostné prestreté stoly a vyskúšali si prípravu tradičných pokrmov, ale aj trendy gastro kúsky z klasických surovín, ktoré sa viažu k blížiacej sa Veľkej noci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

V obrazoch zo Spišskej: Takto prestreté stoly musí závidieť každá domácnosť!
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM