JAB Rôzne

Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ gymnázia na Javorovej

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa karta obrátila. Ako hodnotia študenti gymnázia na Javorovej svojich učiteľov, sme zisťovali priamo na chodbách školy. Prezradíme vám, ktorý pedagóg si získal najväčšie sympatie!

Ilustračný obrázok k článku Študenti a študentky rozhodli: Toto je najobľúbenejší učiteľ gymnázia na Javorovej
Zdroj: Dnes24.sk

Otázku, koho z vyučujúcich majú najradšej, sme študentom spišskonovoveského gymnázia kládli priamo v budove školy. Podľa ich odpovedí sa zdá, že dôležitým kritériom pri výbere top učiteľa je to, aby sa s nimi dokázal smiať a bol priateľský. Trojica septimanov odpovedala takmer jednohlasne ,,Určite naša triedna pani učiteľka Zahurancová. Je priateľská a stále sa usmieva. Máme ju radi a to nie iba preto, že je naša triedna“ doplnil Andrej.

Superlatívy, ako chápavá, priateľská a milá znelo najčastejšie z úst študentov na adresu pani učiteľky Zahurancovej. „Je to ťažké. Je ich viac,“ povedala prváčka Kristína. Nakoniec sa aj so spolusediacou Viktóriou zhodli, že ten naj je pre nich učiteľ anglickej literatúry Arthur Smith. Na tomto mene sa zhodli viacerí prváci. „Je super, milý, stále sa usmieva. Má s nami kamarátsky vzťah – nespráva sa ako učiteľ, skôr ako starší kamarát,“ opísali svojho najobľúbenejšieho učiteľa.

Medzi prvákmi však aj zarezonovala učiteľka biológie a chémie Jana Krupková. „Naučila ma viac za dve hodiny, ako som sa naučila na základnej škole za štyri roky. Je zlatá a energická. Páči sa mi jej spôsob výučby,“ zdôverila sa prváčka Simona. Aj meno dejepisárky Janky Maťašovskej odznelo viackrát z úst študentov. ,,Je pohodáčka a je aj vtipná. S ňou sa najviac nasmejeme,„ zhodujú sa terciánky Lívia a Veronika. I prváčky Klaudia a Alexandra majú podobný názor. Ako prezradili je to taká "šaľena vychodniarka“ a zapadá úplne medzi nich.

Trojica mien Zahurancová, Maťašovská a Smith boli najčastejšie mená, ktoré zneli na chodbách gymnázia.Titul najobľúbenejšieho učiteľa si ale v našej ankete s náskokom vyslúžila pani učiteľka slovenského jazyka Gabriela Zahurancová. Za ňou skončila v tesnom závese dejepisárka Janka Maťašovská a na päty im šliapal Arthur Smith. Okrem toho odzneli mená ako Alena Cicmanová, Zuzana Ďurišková, Zuzana Kaščáková, Hildegarda Krestianová, Michaela Olejárová či Melánia Ondziková.

Gabriela Zahurancová učí slovenčinu už viac ako 20 rokov. Na svoje prvenstvo v ankete reagovala takto: „Neviem čo mám na to povedať. Nie, že by som nebola rada, ale už som pred pár rokmi vyhrala anketu na škole, ktorú robili žiaci, ale stretla som sa aj s takými negatívnymi reakciami z vonka, že obľúbený učiteľ je veľmi benevolentný učiteľ a preto si ho študenti volia.“

Po tejto skúsenosti ani jej reakcia nebola taká, ako sme môžno očakávali. Ako na seba prezradila bola vychovaná vo veľmi liberálnom prostredí. „To však neznamená, že dovolím žiakom všetko. Na prvom mieste je pre mňa slušnosť a pochopenie toho druhého,“ doplnila Zahurancová. Čítajte celý ROZHOVOR s usmievavou učiteľkou Gabrielou Zahurancovou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM