JAB Od Vás Správy

Strasie vás od zimy! Otužilci to roztočili v Slovenskom raji

Slovenský raj láka nielen turistov a milovníkov prírody. Aj otužilci zo Spišskej a okolia tu majú svoje miesto. Naplno využili aj plesovú sezónu.

Zdroj: Dnes24.sk

Dobrá nálada, masky od výmyslu sveta a otužovanie v lone prírody. Pstruhy Slovenského raja oslavovali fašiangy po svojom. Po vydarenom prvom ročníku si svoj otužilecký ples na Zelenej lávke znova zopakovali.

„Tento rok sme to poňali neformálne, skôr karnevalovo. Partia sa opäť rozrástla o nových členov, čo ma veľmi teší. Na druhom ročníku plesalo 49 otužilcov," povedal pre Dnes24 predseda a zakladateľ občianskeho združenia – Pstruhy Slovenského raja Peter Klein.

„My sme veselá partia, ktorá sem chodí kvôli nálade, atmosfére, ale aj otužovaniu," prezradila dlhoročná otužilkyňa. Svoj karnevalový kostým včielky zvolila podľa jej slov symbolicky.

„Včielka je veľmi užitočná, med je zdravý a otužovanie je tiež," prezradila dôvod.

Novickou na netypickom plese a pomerne aj v samotnom otužovaní bola Janka zo Smižian. „Vo vode som piaty krát. Na otužovanie ma nahovoril otec, ale je to paráda. Je tu sranda a super atmosféra. Ani zima mi už nie je až taká ako minule," zhodnotila svoju najnovšiu záľubu.

Ani na tomto plese nechýbali klasické pankušky, rôzne dobroty a nápoje. Nemohla chýbať ani tombola. Tá, ako ináč, prebiehala netradične, keďže výhry boli ukryté vo veľkom vreci a tak sa výhercovia potešili nielen po vyhlásení ich tombolového čísla, ale aj po vytiahnutí darčeka z vreca.

Atmosféru plesu v podaní otužilcov si môžete pozrieť aj prostredníctvom našich galérii.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

OBRAZOM: Otužilci sa zabávali v Slovenskom raji
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM