JAB Rôzne

Sprejeri v uliciach mesta: Pripravuje sa ďalší ročník Graffity Spiš

Sprejeri v Spišskej opäť vyrážajú do ulíc. Už deviaty ročník tradičného podujatia sa bude konať na sídlisku Mier.

Ilustračný obrázok k článku Sprejeri v uliciach mesta: Pripravuje sa ďalší ročník Graffity Spiš
Zdroj: Dnes24.sk

Pravidelné podujatie pre milovníkov pouličného umenia nebude chýbať v Spišskej Novej Vsi ani tento rok. Už 9.ročník akcie s názvom Graffity Spiš pripravili organizátori na začiatok októbra.

Čítajte tiež: Zaujímavý festival pod Spišským hradom: Hudba, súťaže a dobrá nálada!

Po minulé roky sa Graffity Spiš už konali v rôznych častiach nášho mesta. Grafiťáci skrášľovali železničný podchod, sídliská, dokonca cudzia im nebola ani detská tématika, kedy spestrili deťom stenu v materskej škôlke. Posledný ročník to bola športová tématika na múre bývalých kasárni kadiaľ vedie aj cyklochodník.

„Tento ročník bude prebiehať v dňoch 7. až 9. októbra na ulici Jilemnického na sídlisku Mier. Aby sme neobmedzovali nováčikov, ktorí sa chcú prihlásiť tak téma je tento rok ľubovoľná,“ prezradila spoluorganizátorka akcie Mirka Bukovinská.

Podľa jej slov cieľom celého podujatia je vytvoriť priestor pre umelcov-graffiťakov aby sa mohli prezentovať a ukázať ľudom, že to nie je len o vandalizme, ale že dokážu vzniknúť výtvarne hodnotné diela. Na tomto ročníku so organizátori prizvali aj hostí s ktorými spolupracovali na Tricklandii.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM