Ľubomír Hudačko Správy

Správa, ktorá mnohých poteší: Z tohto blízkeho letiska sa bude lietať do Londýna

Len za tridsať eur z blízkeho letiska do Londýna? Táto správa poteší určite mnohých. Tunajší obyvatelia si budú môcť pochvaľovať možnosť vybrať si cestu až trikrát týždenne. Takisto aj tisícky dovolenkárov z Británie nebudú musieť pre zmenu za zimnou lyžovačkou cestovať komplikovane.

Ilustračný obrázok k článku Správa, ktorá mnohých poteší: Z tohto blízkeho letiska sa bude lietať do Londýna
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Po zrušení linky Poprad-Londýn sa dočkáme jej opätovného zavedenia. Z popradského letiska sa dostaneme do Londýna len za 30 eur a to trikrát týždenne. Nový perspektívny trh sa otvára i Tatrám, nakoľko tisícky dovolenkárov z Británie sa do našich veľhôr dostanú jednoduchšie a rýchlejšie.

Nová letecká linka spojí Poprad s Londýnom už za tri mesiace. Tisícky dovolenkárov z Británie, tak nebudú musieť za zimnou lyžovačkou vo Vysokých a Nízkych Tatrách cestovať komplikovane cez Košice, Krakow či Budapešť. Linka bude prevádzkovaná tri krát týždenne cez nízkonákladovú leteckú spoločnosť Wizzair a to lietadlami typu Airbus 320, ktoré prepravia 180 pasažierov.

Do Londýna už za 29,99 eur

Linka Poprad – Londýn už v minulosti patrila k najúspešnejším leteckým spojeniam Popradu s okolitým svetom. Preto jej obnovenie Tatranci vnímajú veľmi citlivo a s veľkými očakávaniami. Prevádzka linky štartuje 28.októbra 2014 a nízkonákladový Wizzair bude lietať z londýnskeho Lutonu vždy v utorok, štvrtok a v sobotu. Jednosmerná letenka bude v cene od 29,99 €.

„Letisko Poprad-Tatry má nepochybne veľký potenciál výrazne prispieť k rozvoju cestovného ruchu na Slovensku, ako aj celého regiónu. Som presvedčený, že správnym nastavením novej linky do Londýna sa tento potenciál podarí naplniť,“ povedal štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR František Palko.

„Pre Tatry je nová linka z Londýna skvelá správa. Lyžiari z Veľkej Británie využívajú pri ceste na hory najmä letecké spojenia. Ak oslovíme tunajší solventný trh kvalitnou ponukou, dostupnosťou kvalitných hotelov už od piatich minút jazdy autom od letiska a najbližšieho lyžiarskeho strediska do dvadsať minút, tak máme konkurenčnú výhodu aj voči vychyteným alpským rezortom. Samozrejme nezabúdame na biznis klientelu, letnú turistiku, ale aj na športovcov – futbalistov, ktorí môžu trénovať v národnom tréningovom centre v Poprade“, povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Nová linka má celoročný potenciál

Nové letecké spojenie vráti Tatry do hry britského klienta a spojí letisko v Poprade so svetom. Práve doprava je v mnohých prípadoch prekážkou a ovplyvňuje rozhodovanie dovolenkárov o výbere ich dovolenkovej destinácie.

"Veríme, že znovuotvorenie dlho očakávaného obľúbeného leteckého spojenia, na ktorom sme dlho a intenzívne pracovali sa stretne s pozitívnym ohlasom cestujúcej verejnosti a paluby lietadiel budú zaplnené spokojnými cestujúcimi ako zo slovenskej, tak aj z anglickej strany,“ povedala Ivana Herkeľová, riaditeľka Letiska Poprad – Tatry.

Linka má pre Slovensko na trhoch Spojeného kráľovstva celoročný potenciál. Potvrdila to aj analýza Slovenskej agentúry pre cestovný ruch. Ide najmä o produkty zimného cestovného ruchu, výlety počas leta na hory, zájazdy spojené s ochutnávkami našej kuchyne a vín aj dovolenku spojenú s golfom.

„Oblastná organizácia Región Vysoké Tatry bola prvá, ktorá sa snažila presvedčiť prepravcu a vynaložila veľké úsilie na to, aby sa táto linka opäť obnovila. Som rada, že to konečne vyšlo. Región Vysoké Tatry a Liptov budú podporovať leteckú linku pri jej rozlietaní aj finančne a pripravujú ďalšie obchodno-marketingové kampane na to, aby turisti začali cestovat letecky do Tatier. Veríme, že týmto destináciám prinesie nové spojenie s Londýnom očakávané ovocie“, doplnila Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Linka má byť novým impulzom pre rozvoj turizmu

„Pre leteckú spoločnosť Wizzair ide o druhú linku na Slovensko. Veríme, že toto letecké spojenie a naše nízke ceny budú dobrým impulzom najmä pre rozvoj turizmu. Letenky sú momentálne už v predaji cez www.wizzair.com, potvrdil Daniel de Carvalho, Corporate Communications, Wizz Air Group.

Efektivitu novej linky preverí jeseň a najmä nadchádzajúca zima. Času je málo, hotelierov a prevádzkovateľov atrakcií v Tatrách teraz čaká veľa práce, osloviť trh a pritiahnuť dovolenkárov za aktívnym relaxom na Slovensko.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM