Správa ciest KSK nakupuje nové sypače, odhadovaná cena je vyše milión eur

Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) pripravuje nákup štyroch nových špeciálnych nákladných vozidiel na letnú a zimnú údržbu.

Ilustračný obrázok k článku Správa ciest KSK nakupuje nové sypače, odhadovaná cena je vyše milión eur
Zdroj: TASR

Odhadovaná hodnota zákazky v aktuálne vyhlásenom verejnom obstarávaní je zhruba 1,09 milióna eur bez DPH. Vozidlá budú mať sypaciu nadstavbu na posyp chemickým a inertným materiálom alebo zmiešaným posypovým materiálom v zime a v lete na opravy ciest obaľovanou zmesou. Súčasťou zákazky sú aj štyri snehové radlice.

Nové stroje

Hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková uviedla, že samosprávny kraj sa okrem opráv ciest a mostov a ich štandardnej údržby snaží investovať aj do nákupu nových strojov.

„Kraj vlani zakúpil sedem kusov nadstavieb na posýpacie stroje, teda snehové radlice a posýpacie nadstavby. Postupne chceme obnoviť vozový park Správy ciest KSK o ďalšie stroje, v tomto prípade o nové sypače,“ konštatovala.

Priemerný vek

Priemerný vek sypačov SC KSK je podľa nej viac ako 20 rokov. Investície do obnovy vozového parku sú hradené z krajského rozpočtu.

SC KSK má v súčasnosti k dispozícii 67 sypačov, 27 nakladačov, 23 traktorov s radlicami, sedem snehových fréz, šesť nákladných vozidiel s pluhom, päť grejdrov, tri nákladné vozidlá a jeden traktor – sypač.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM