JAB Kultúra

Spoveď Celeste Buckingham v Spišskej: Účasť v Superstar mi narušila rodinné vzťahy

Mladá speváčka koncertovala v Spišskej Novej Vsi a roztancovala svojimi skladbami Novovešťanov. Prečítajte si, ako sa dostala na Slovensko, čo jej vzala Superstar aj čo pripravuje do budúcna.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď Celeste Buckingham v Spišskej: Účasť v Superstar mi narušila rodinné vzťahy
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Speváčku Celeste Buckingham snáď netreba nikomu predstavovať. Exsuperstáristka, najmladšia porotkyňa a úspešná speváčka. Na Vianoce si ju budeme môcť pozrieť aj ako herečku. Boli sme zvedaví čo už všetko zažila za jej krátku no stále úspešnejšiu kariéru.

Ako sa rodáčka z Zürichu dostala na Slovensko?

Môj otec je lekár kardiológ. Pôvodne sme tu mali ostať jeden rok. Otec mal v rámci projektu pôsobiť na Kramároch. No nakoniec sme tu ostali. Mala som vtedy len tri roky, takže som vlastne viac Slovenka.

V dosť mladom veku si sa zúčastnila súťaže Superstar. Ako na to spomínaš, čo ti to dalo, respektíve zobralo?

Určite mi to dalo kop do zadku. Naštartovala ma to k spievaniu a ku kariére. Začala som na sebe pracovať. Musím povedať, že ma to baví a napĺňa zároveň. Určite mi však účasť v súťaži narušila rodinné vzťahy. Počas Superstar som mala 15 rokov a zmenila som sa ako človek. Mám svoje názory, s ktorými väčšinou naši nesúhlasia. Dosť sa mi pokazil vzťah k matke. Mama nás, ako deti príliš chránila. Podstatné je však, že sa máme napriek všetkému radi a, že sú na mňa hrdí.

Asi neexistuje človek, ktorý by nepoznal pesničku RUN,RUN,RUN kto ju napísal?

Napísala som ju ja tak, ako každú pesničku okrem jednej, ktorú mi napísala sestra. Predtým ma rádia nechceli veľmi hrávať bol to boj. Keď vyšiel singel Run, Run, Run všetko sa obrátilo. Môj život sa úplne zmenil.

Vyskúšala si si už aj úlohu porotkyne, aké to bolo?

Síce som bola najmladšou porotkyňou, aká kedy bola, no bola to obrovská životná skúsenosť. Bála som sa, ako to zvládnem. Som si istá, že to bol aj ďalší životný krok. Tie súťaže nie sú také, ako si mnohí myslia. Fakt to ľuďom mení životy a nie len tým čo vyhrajú. Niečo o tom viem.

Aká hudba sa ti páči, čo rada počúvaš?

Nemám vyhradený žáner. Počúvam všetko. Myslím si, že v každom žánri sa nájde aspoň jedna dobrá pesnička. Neriešim žáner ani speváka. Keď sa mi to páči, tak si to púšťam.

Čo ťa čaká v najbližšej dobe, alebo aké máš plány do budúcna?

Plány mám veľmi nejasné. Čakajú ma obrovské zmeny v živote, ktoré vám teraz neprezradím, ale čoskoro sa to dozviete. Natáčam nový singel, ktorý vyjde v septembri je to vlastne titulná pesnička k rozprávke Láska na vlásku, kde hrám princeznú. Je to môj prvý herecký výkon. Rozprávku si môžete pozrieť v októbri v kinách a v telke na Vianoce. Určite ma čakajú do konca roka aj koncerty. A ďalej už neviem.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM