Rôzne

Šport, hudba i tanec na jednom podujatí: V Spišskej si môžete užiť Basket Music fest

Už o pár dní odštartuje v Spišskej každoročné športovo-hudobné podujatie. Tešiť sa môžete na streetballový turnaj, tanečné či hudobné vystúpenia a to nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku Šport, hudba i tanec na jednom podujatí: V Spišskej si môžete užiť Basket Music fest
Zdroj: BMF - Martin Krestian

Trinásty ročník športovo – hudobného podujatia Basket Music fest sa v Spišskej Novej Vsi uskutoční v nedeľu 3. júna v Športovej hale a vstup je ako každoročne zdarma. Festival sa koná pod záštitou primátora mesta Spišská Nová Ves, v spolupráci s mestom SNV, STEZ SNV, MKC SNV a kapelou Smola a Hrušky.

Viacžánrový festival

Basket Music fest je viacžánrový festival, ktorý spája šport, hudbu, tanec, benefíciu a ďalší sprievodný program pre mládež a rodiny. Tento rok aj s novinkou v znamení spolupráce s 3×3 Slovakia Basketball, ktorá poteší všetkých streetballerov a zatraktívni turnaj, kedže sa podujatie stalo súčasťou medzinárodného streetballového projektu Slovákov, Čechov a Poliakov – 3×3 Central Europe tour 2018. Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) sa pred niekoľkými rokmi pustila do aktívnej propagácie 3×3 basketbalu, ktorej výsledky už možno vidieť teraz.

Úspešná World Tour, atraktívne dejiská turnajov a tiež podpora fanúšikov sa postarali o to, že v roku 2020 sa táto verzia basketbalu predstaví premiérovo aj pod piatymi kruhmi. Hrá sa o miestenku na veľké finále, ktoré sa uskutoční 21. a 22. júla v Prahe. Zaujímavé sú aj tzv. prize money pre tímy na prvých troch miestach, víťaz v mužskej kategórii si odnesie 500 €, zdolaný finalista 300 € a tretí tím 100 €. Víťaz ženskej kategórie získa 200 €, 100 € a 50 €. Okrem toho čaká na každého účastníka turnaja špeciálna edícia dresov, ktorá bude jednotná pre celú tohtoročnú tour a samozrejme nesmú chýbať divácky atraktívne súťaže slam dunk a trojkové hody.

Headliner festivalu

Súčasťou festivalu sú aj energické hudobné a tanečné vystúpenia, ktoré ako každoročne podporila aj domáca DJ-ská a tanečná špička. „Tento rok bude headlinerom festivalu moderný muzikálno-teatrálny spevák Hafner. Je známy svojimi hudobnými paródiami a jeho svojrázny prejav a originálne recesistické texty ho pasujú za unikátny zjav na scéne. Sekundovať mu bude prvá slovenská raperka Zetuzeta, ktorá chystá veľkú show," prezradil organizátor festivalu Martin Hlavatý.

Na pódiu sa podľa jeho slov predstaví aj domáca legenda Mec Vrabec a hity ako Moja dedina, Najľepša zabava či Život zhora vs. Život žali svojho času veľké úspechy. Túto zostavu dopĺňa mladá krv a talentovaný rapper Marocco, ktorého show podporia aj kolegovia z labelu Weed House.

Tanečný battle

Počas celého festivalu sa o celodennú hudobnú produkciu postarajú talentovaní DJ-i RobinDoris, Wallky a Hoffman. Tanečné vystúpenie predvedú ostrieľaní a medzinárodne úspešní tanečníci z domácej liahne – Denzz Industry, BDSkrew a Black Ladies.

„ Novinkou tohto ročníka bude aj celodenný tanečný battle v réžii tanečnej skupiny Denzz Industry, ktorý sa bude konať pred Športovou halou a spolu s Chill out zónou Klubu mladých vytvoria skvelú atmosféru v exteriéri festivalu. Sme radi, že sa nám s kolegom Spokom Kramárom podarilo tento rok aj za neľahkých podmienok pripraviť festival v takomto rozsahu a všetkých srdečne pozývame na možno posledný ročník, “ uzavrel Hlavatý.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM